Kampprogram

Ekspert: Slaget afgøres på midtbanen

Bo Henriksen udpeger nøglepunkter før opgøret mellem FCM og FCK, som han mener kan gå hen og blive sindssyg taktisk.

08/11/20
Frits Nielsen
Foto: Getty Images

Den tidligere Horsens-træner og nuværende ekspertkommentator hos TV3 Sport Bo Henriksen forudser, at topkampen mellem FC Midtjylland og FC København bliver afgjort midt på banen.

– Jeg tror, FCM kan komme med mere power og energi på midtbanen. FCK er tilmed uden Zeca (karantæne), så FCK får svært ved at matche Onyeka og Cajuste, uanset hvem de kommer med ved siden af Rasmus Falk, siger Bo Henriksen.

Han mener, at hvis man ser bort fra midtbanen, så står holdene lige.

– Begge er stærke defensivt. Forskellen er den power, som FCM har på midten, og den kan give nogle frie kanter, hvor FCM er farlige med Dreyer, Mabil og Sisto. FCK viste godt nok mod AGF, at de kan give igen, men det er ikke nok mod FCM, lyder det fra Bo Henriksen.

Ny ubekendt faktor

Der er dog en ubekendt, som Bo Henriksen har svært ved at sætte ind i ligningen, og det er, at Jess Thorup pludselig er blevet FCK-træner. Spørgsmålet er, om Thorup kan komme med noget overraskende?

– Thorup har jo tidligere hældt til en 3-backkæde og med mere brug af wingbacks. Det har Thorup haft succes med, og så kan vi få en helt anden fodboldkamp på søndag, konstaterer fodboldeksperten.

– Bliver det en kamp om råstyrke, så vinder FC Midtjylland, for så får de plads til at sætte deres kanter op. Ellers bliver det vigtigt for FCM at dæmme op for FCK’s kanter. De skal holde Nicolai Boilesen og Peter Ankersen nede, analyserer Bo Henriksen.

Under alle omstændigheder forudser han en spændende kamp. Teknisk, taktisk såvel som fysisk.

– Det bliver meget spændende på mange planer, men for mig peger det mod, at FC Midtjylland vinder, fordi de har mere råstyrke, power og energi. De har lige nu Danmarks bedste fodboldhold, konstaterer Bo Henriksen.

Artiklen er en del af kampprogrammet, som udgives online ved alle hjemmekampe.

Kampprogram FCM – FCK