Førsteholdet

Emiliano Martínez skifter permanent til FC Midtjylland

FC Midtjylland har købt Emiliano Martínez fri af sin kontrakt med brasilianske Red Bull Bragantino, som gør, at den 23-årige uruguayaner nu er på kontrakt i det midtjyske indtil sommeren 2027.

16/11/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Emiliano Martínez har siden debuten den 8. september på udebane mod Sturm Graz vist sig som et stort aktiv på FCM-midtbanen. Med sin fysik, løbevillighed og stærke boldomgang har den uruguayanske midtbanespiller været et vigtigt islæt på Albert Capellas’ mandskab.

Det bliver han også fremover, idet FCM har udløst den frikøbsklausul, som var indbygget i forbindelse med spillerens lejeaftale. Det betyder, at Emiliano Martínez nu er på kontrakt i FCM indtil sommeren 2027.

– Emiliano har fra sine første spilminutter nede i Østrig bevist, at han har et internationalt niveau. Han er lynhurtigt blevet integreret på vores hold, og vi er overbeviste om, at han vil komme til at lægge yderligere på de næste år, udtaler Svend Graversen og fortsætter:

– Vi er utroligt glade for, at det er lykkes os at lande en fast aftale med Emiliano, og det understreger vores målrettede arbejde i Brasilien. Nu er det op til os og Emiliano at fortsætte hans udvikling i årene fremover, hvor han kommer til at være en vigtig del af det hold, vi er ved at bygge op sammen med Albert.

– Han har bekræftet os i sine evner som en boldfast, erobringsstærk og hårdtkæmpende midtbanespiller, der passer perfekt ind i den spillestil, vi ønsker at praktisere.

Vil give alt for klubben

Også Emiliano Martínez selv udtrykker glæde over muligheden for at kunne bytte lejekontrakten ud med en fast aftale i FCM.

– Mit ønske har været at fortsætte med at spille europæisk fodbold, og derfor er jeg utroligt glad for at forlænge min rejse med FCM. Det her er en god mulighed for mig, siger Emiliano Martínez og uddyber:

– Jeg har haft en god snak med Albert Capellas, der har fortalt om de ambitioner, vi har som klub. Det har været med til både at overbevise og motivere mig.

Den dygtige midtbanespiller har fundet sig godt til rette i FCM, hvor han både trives på banen og i omklædningsrummet.

– På banen har jeg fundet mig til rette hurtigt, og allerede nu har jeg vænnet mig til idéen og måden, vi ønsker at spille på. Alle i klubben har taget godt imod, og det har gjort de første måneder til en god tid for mig, siger Emiliano Martínez, som sætter pris på fansenes opbakning i løbet af efteråret:

– Jeg føler mig værdsat gennem fansenes store støtte, og det er noget, alle spillere har brug for. Fra mig skal der lyde en stor tak til dem, og de skal vide, at jeg vil blive ved med at give alt, jeg har, for at hjælpe klubben.

Emiliano Martínez står noteret for 16 kampe i FCM-trøjen, for hvem han har scoret et mål, da han bragede et langskud ind mod Feyenoord i 2-2-kampen på De Kuip i Europa League-gruppespillet. Han har blot misset en kamp siden sin debut – pokalopgøret mod FA 2000.