Kampprogram

En uge vi aldrig glemmer

Guldet i 2018 kom i hus efter en vanvittig afslutning, hvor søndagens modstander Brøndby gik fuldstændig kold i slutfasen.

26/02/21
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen er en del af kampprogrammet, som udgives online.

Kampprogram: FCM – Brøndby

Guldsæsonen 2017-2018 kulminerer 2. pinsedag en halv time før sæsonen bliver fløjtet af: Marc Dal Hende dukker op ved bagerste stolpe og omsætter Paul Onuachus forlængelse af Mads Døhr Thychosens indkast.

Dermed 1-0 mod Horsens, og de godt 11.000 tilskuere på MCH Arena eksploderer i jubel. Forløsningen er ubeskrivelig. Alle skriger og knuser sidemanden. Guldet er hjemme. En pinse, der aldrig bliver glemt.

Syv dage forinden fik man fornemmelsen af kolde ben i Brøndby, da den gambianske midtstopper Bubacarr Sanneh syv minutter før tid headede Jakob Poulsens hjørnespark i nettet og lukkede munden på 25.000 guldklædte tilskuere i Brøndby.

– Jo, det var da væsentligt, lyder det med underspillende stemme fra den daværende kaptajn Jakob Poulsen.

– Det var jo en tæt kamp, og vi skulle jo vinde, men Brøndby havde jo stadig tingene i egne hænder, selvom vi vandt, konstaterer Jakob Poulsen, som alligevel fik meget mere at glæde sig over i ugens løb.

For fire dage senere skulle FC Midtjylland atter til hovedstaden. Et haltende F.C. København stod på menuen, og på to mål af Gustav Wikheim og Frank Onyeka i anden halvleg var løverne fortæret, og ulvene havde gjort deres del af arbejdet i jagten på Brøndby.

Og tilfredsheden over endt arbejde i Parken skulle blive til en pludselig og ekstatisk fest i spillerbussen på vej hjem. Bus og spillere befandt sig et sted på Fyn, hvor FCM-spillerne fulgte med på TV og så, at Horsens’ islandske angriber Kjartan Finnbogason på Casa Arena i Horsens ind i overtiden udlignede mod Brøndby.

Lige netop det mål FC Midtjylland manglede for at fuldende et vanvittigt comeback i guldkampen. Jakob Poulsen husker stadig de magiske sekunder i Horsens og reaktionen i bussen, som på sekunder blev omdannet til en rockende og syngende festbus.

– Jo, vi var glade og det sprøjtede lidt med sodavand og øl, men en fest med måde, fortæller Jakob Poulsen.

– Jeg husker, jeg sad med en følelse af, at vi pludselig havde gode muligheder for at blive mestre. Man havde fokus på det. Det blev pludselig virkeligt, siger Jakob Poulsen.

Og så var der ellers lagt op til guldfest tre dage senere på MCH Arena mod – ja, det var mod de gule redningsfolk fra Horsens.

Personligt husker jeg øjeblikket, da Horsens-bussen trillede ind foran MCH Arena. Tusindvis af FCM-fans var allerede godt i gang med at lade op til kampen, og da Horsens-spillerne forlod bussen for at gå de sidste meter ind på MCH Arena, gik de gennem højstemte FCM-fans med sorte trøjer, guldhjælme og taktfaste klapsalver. Hyldet som frelserne fra Horsens. Dagene og timerne op til kickoff står stadig lysende klart for Jakob Poulsen.

– Jeg har nok aldrig været så spændt og nervøs før en kamp. Sommerfugle? Ja, lige fra jeg gik i seng tre dage før, til jeg løb på banen, fortæller Jakob Poulsen.

Nu næsten tre år senere er en ny guldkamp under opsejling. Som for tre år siden er det atter med FC Midtjylland og Brøndby i hovedrollerne.

Følg kampen

På søndag er det kl. 18.00, at FC Midtjylland og Brøndby tørner sammen på MCH Arena. Opgøret kan ses direkte på TV3+ og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

I matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen kan du se xG-værdier på alle afslutninger og heat- og touchmaps for samtlige spillere i aktion på banen, så det er en god ‘second screen’ under kampen. Statistikkerne bliver opdateret live under kampen.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play