Førsteholdet

Erik Sviatchenko forlænger med FC Midtjylland

Anfører og profil hos de danske mestre har sat sin signatur på en ny kontrakt, der gælder frem til 2024. Forsvarsspilleren kalder det et vigtigt statement.

06/12/20
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

2020 har på mange måder været et historisk år for FC Midtjylland med klubbens tredje danske mesterskab og kvalifikation til Champions League.

En af de helt store profiler for at skabe de store resultater har været Erik Sviatchenko. Det markeres med en ny kontrakt til kaptajnen, som fremhæver det spændende projekt, der er i gang i klubben.

– Der har været meget snak frem og tilbage med, hvad der skal ske, så det er et vigtigt statement for alle i og omkring klubben, at anføreren forpligter sig til det spændende projekt, vi har gang i. Det har været den største motivation for at skrive under, forklarer Erik Sviatchenko.

Den 29-årige midterforsvarer, som blev kåret til Årets Profil i Superligaen i 19/20-sæsonen, benytter også lejligheden til at sætte ord på, hvordan han har oplevet de sidste par år i FCM.

– Klubbens udvikling er gået utroligt hurtigt de sidste par år, hvor alle har købt ind i den ærgerrighed, som har skaffet os mesterskaber og Champions League, men det stopper ikke her. Jeg vil gerne være med til at personificere, at der hele tiden kommer en ny dag, hvor vi kan blive endnu bedre og endnu dygtigere, lyder det klart fra Sviatchenko.

– Indbegrebet af en klubmand

Også sportschef Svend Graversen er begejstret for den nye aftale med forsvarsgeneralen.

– Der er ingen tvivl om, at Erik har stor andel i klubbens største meritter, så vi er naturligvis utroligt glade for, at det fortsætter. Da han kom hjem fra Celtic tog han ikke et skridt ned, men i stedet har han været afgørende for, at FC Midtjylland har taget et skridt op siden 2018 med to mesterskaber, en pokaltitel og Champions League-gruppespil, pointerer Svend Graversen.

Sportschefen lægger ikke skjul på, at Erik Sviatchenko er en vigtig person både på og udenfor banen.

– Erik har gennem årene haft stor indflydelse på kulturen i truppen, og samtidigt går han også forrest udenfor banen i rollen som ambassadør for FCM Samfund, og det viser meget godt, at han er indbegrebet af at være en klubmand og er vigtig for hele FC Midtjylland, siger Svend Graversen.

Fra akademi til anfører i Champions League

Erik Sviatchenko startede karrieren på akademiet i Ikast, hvor han blev kåret til Årets Akademispiller i 2009.

Siden er det blevet til 230 kampe for FC Midtjylland afbrudt af et toårigt ophold i skotske Celtic fra 2016 til 2018. Dermed har Sviatchenko været en central del af alle tre mesterskaber, og han løftede i sommers pokalen som anfører.

Sensommeren bød på en fremragende kampagne i Champions League-kvalifikationen af FC Midtjylland, hvor Sviatchenko kvalificerede sig gruppespillet for anden gang i sin karriere.

– Det har jo været en drengedrøm at få lov til at spille Champions League. Nu er det så det andet gruppespil for mig, men det har bare været endnu mere specielt at føre min hjerteklub, Midtjylland, på banen som anfører, fortæller forsvarsprofilen, som ikke er i tvivl om, hvad ambitionen er for resten af sæsonen:

– Vi går 100% efter at genvinde mesterskabet til sommer.

Den nye kontrakt løber frem til udgangen af 23/24-sæsonen.