Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

FCM Samfund

Erik Sviatchenko træder ind i bestyrelsen i FCM Samfund

Erik Sviatchenko tiltræder den nye position i FCM Samfund for at støtte og bidrage til udviklingen af klubbens CSR-arbejde. Anføreren understreger sit ønske om at gøre en forskel både på og udenfor banen.

18/10/20
Jens Risom
Foto: Stefan Steinn

Erik Sviatchenko er meget opmærksom på, hvordan man som fodboldspiller kan give tilbage og har derfor netop sagt ja til rollen som bestyrelsesmedlem i FCM Samfund. Midterforsvareren har stærke forbindelser til hele regionen og er en varm, engagerende karakter, som med baggrund i sit væld af erfaringer og internationale netværk vil være en stærk tilføjelse til FCM Samfund-teamet.

Udover Erik Sviatchenko består bestyrelsen af formand Kristian Tvergaard, Claus Steinlein og Michael Koch.

Indtil videre kombinerer Erik Sviatchenko den nye bestyrelsesrolle med at være fodboldspiller og anfører i FC Midtjylland. Han giver stærkt udtryk for, at denne rolle er en del af fremtidsplanerne – selv efter fodboldstøvlerne er lagt på hylden.

Missionen i FCM Samfund bygger på at hjælpe mennesker i regionen, som har svært ved at finde og forløse dét talent, som alle mennesker er i besiddelse af. Her drager vi nytte af den store erfaring, der ligger i FC Midtjylland, hvor man gennem de seneste mange år har skabt fodboldtalenter via udvikling af hele mennesker.

FCM Samfund arbejder med unge mennesker, der ofte er stigmatiserede og marginaliserede på grund af deres baggrund, etnicitet, uddannelse eller sociale arv. Det medfører ofte manglende adgang til faciliteter, support eller opmuntring, og de får derfor ikke de muligheder, de har brug for. FCM Samfund vil ændre denne situation og støtte unge mennesker i jagten på succes i deres karriere og i livet.

Erik Sviatchenko, bestyrelsesmedlem i FCM Samfund og anfører i FC Midtjylland: 

– Det er næsten som en drøm for mig at træde ind i FCM Samfunds bestyrelse. For det første er det en klar udmelding om, at jeg altid vil være en del af FC Midtjylland, og for det andet er dette en fantastisk mulighed for at gøre en forskel i vores samfund.

– Vi ved at sport har en helt fantastisk power i forhold til at forene mennesker og skabe fællesskab for alle. Mange undersøgelser viser, at fysisk aktive børn og unge oplever forbedringer i deres skolearbejde, adfærd og mentale sundhed.

– Efterhånden som verden bliver mindre, bliver fodbold større, hvilket gør vores handlinger uden for banen vigtigere og vigtigere. Jeg vil være med til at gøre en forskel for de mennesker, som FCM Samfund hjælper.

– FCM Samfund er det mest ambitiøse og integrerede samfundsprogram oprettet af en Superligaklub, og det betyder utrolig meget for både mig og min familie, at jeg bliver en vigtig del af dette.

Kristian Tvergaard, Bestyrelsesformand i FCM Samfund:

– Som formand for FCM Samfund er jeg utrolig glad og stolt over, at Erik træder ind i vores bestyrelse og er klar til at gøre en forskel. Det er fantastisk, at Erik finder tiden og har lysten til at være med. Hans opbakning til projektet er til at se. Jeg kender Erik personligt, og jeg ved, at han er bevidst om hans rolle som anfører og rollemodel. Hans funktion i bestyrelsen bliver også at være bindeled mellem bestyrelsen og spillerne, så samarbejdet får betydning for spillernes engagement i FCM Samfund.

– Jeg er også utrolig stolt over, hvor meget FCM Samfund har udviklet sig på tre år. Vi har virkelig vist, at vi kan bruge FC Midtjyllands ekspertise inden for talentudvikling til at udvikle unge mennesker i vores samfund.

Preben Rokkjær, Marketing- og supportdirektør i FC Midtjylland:

– Det er en win-win situation. Vi tilbyder Erik en plads i bestyrelsen, så han kan være med til at have indflydelse på vores samfundsarbejde, og til gengæld giver han os et væld af færdigheder, viden og erfaring som fodboldspiller – og som forbillede for de unge.

– Erik er et helt igennem fantastisk menneske, som har hjertet på det rette sted, og vi er ekstremt glade for, at han har valgt at gå ind i FCM Samfunds bestyrelse i et langsigtet projekt.