Førsteholdet

Et år med Thomas Thomasberg

I dag er det præcis ét år siden, at Thomas Thomasberg overtog jobbet som cheftræner i FC Midtjylland.

23/03/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

– Vi har en vigtig opgave foran os. Sammen med resten af staben og spillertruppen skal Thomas her i foråret skabe resultater, men samtidig også et godt fundament for, at vi kan kæmpe med helt i toppen af dansk fodbold igen til næste sæson.

Sådan sagde daværende sportschef, Svend Graversen, da Thomas Thomasberg den 23. marts 2023 blev udpeget som ny cheftræner i FC Midtjylland.

En træner, som allerede havde et indgående kendskab til klubben. Ikke mindst qua hans næsten fem år i spidsen for Randers FC. Men særligt på grund af hans fortid som både spiller, assistent- og cheftræner i netop FC Midtjylland.

– Jeg har ikke været et sekund i tvivl om, at den her mulighed skulle forfølges. Midtjylland ligger mig rigtig nært i og med, jeg både har været spiller og træner i klubben, sagde Thomas Thomasberg på annonceringsdagen for et år siden og fortsatte:

– Resultaterne er desværre ikke gået som ventet, og det er selvfølgelig det allerførste, jeg skal rette op på. Midtjylland er en klub, som skal kæmpe med om titler, og vi skal have holdet tilbage på rette spor. Nu skal der naturligvis finjusteres nogle ting, men fodboldholdet er stadig rigtig godt.

Her et år efter, er det så tid til at gøre status.

Statistikker taler sit tydelige sprog

Thomas Thomasberg og FCM startede førstnævntes anden tilværelse som cheftræner i klubben i en noget uvant situation – Kvalifikationsspillet af 3F Superliga oven på en misset top-6.

Den 31. marts indtraf den første kamp så for Thomasbergs nye FCM-mandskab, der hentede en 3-1-sejr i Odense. Siden da så man sig ikke tilbage, tog sikkert den playoff-givende 7. plads, hvor Viborg sidenhen blev slået på en scoring af tidligere akademist, Aral Simsir.

Helt tæt på Thomasbergs ‘debut’

I dag er FCM netop sluttet på 1. pladsen i Grundspillet, og går altså ind til kampen om medaljer i pole position. Når vi dykker ned i statistikkerne, fortæller de også deres tydelige sprog om vores cheftræner og hans stabs flotte stykke arbejde:

Største sejr: 0-13 over Aabenraa, derudover 5-1 over Viborg og Omonoia FC

Pointsnit overall: 2,07 (42 kampe, 27 sejre, 6 uafgjorte, 9 nederlag)

Pointsnit i 3F Superliga: 2,24 (33 kampe, 23 sejre, 5 uafgjorte, 5 nederlag)

Målscore: 99 scoret, 48 indkasseret

Flest kampe spillet: Oliver Sørensen (39 kampe svarende til 3.321 spilleminutter)

Flest scorede mål: Franculino (12 mål), derudover Cho Gue-sung (11 mål) og Gustav Isaksen (9 mål)

Antal nederlag på MCH Arena: 1 (0-1 til Brøndby den 20. august 2023)