Klubben

Et klenodie takker af i FC Midtjylland

Efter 17 år og en uovertruffen indsats stopper Jørn Kjær som materialechef og holdleder for 3F Superligaens førerhold.

20/01/21
Mads Jakobsen
Foto: Getty Images

Han er kendt for altid at være iført shorts, og så er han en central figur i det maskinrum, der får hverdagen til at fungere for både spillerne i førsteholdstruppen og på akademiet. Men kampen mod AC Horsens den 14. februar bliver Jørn Kjærs sidste i FC Midtjylland. Efter 17 års loyal tjeneste stopper han som materialechef og holdleder i klubben.

– Jørn Kjær er det nærmeste, vi kommer en kultfigur. Det er en helt særlig dag, når en så stor personlighed og en vellidt person, der har været med til at bygge klubben op, vælger at takke af. Han har været med på hele rejsen og været en central figur i opbygningen af klubben. Kjærs historie med FC Midtjylland er unik, og det kan vi ikke takke ham nok for. Han har leveret en inspirerende arbejdsindsats og altid ageret i klubbens bedste, fortæller en vemodig Claus Steinlein.

Fra aktiv til ambassadør

Tilbage i 80’erne var Jørn Kjær et af de mere åbenlyse fodboldtalenter i Horsens. Senere tørnede han ud for Herning Fremad side om side med FC Midtjyllands tidligere sportsdirektør Jens Ørgaard og nuværende vicesportschef Ove Pedersen, inden en alvorlig knæskade satte et tidligt punktum for den aktive karriere.

Rollen på banen blev byttet ud med et hverv som holdleder – først i Herning og dernæst i Horsens, inden han i 2004 blev headhuntet til FC Midtjylland. Her har han sideløbende med sit hverv som holdleder og materialechef for førsteholdet haft en stor aktie i hverdagen på akademiet.

– Han har været med til at danne og uddanne de unge akademispillere med respekt for værdierne i FC Midtjylland, og han har været en prisværdig ambassadør for hårdt arbejde og ydmyghed. Ingen er større end klubben, som Kjær plejer at sige, og det har han selv efterlevet, lyder det fra Claus Steinlein.

Ringen er fuldendt

– Jeg nærmer mig 60 år og har fået nyt knæ og ny ankel, og en alder for hovedreparationer passer ikke godt til det 24/7-job, som jeg har elsket at gøre til en livsstil. Nu glæder jeg mig til at få mere tid med familien og især børnebørnene og for første gang i mit liv have weekendfri, ræsonnerer Jørn Kjær.

Alle, der kender Jørn Kjær, er samtidig bekendt med hans kærlighed til Liverpool FC, og mødet med de regerende engelske mestre i Champions League i efteråret er på sin vis et smukt og favnende sidste kapitel efter et langt liv i topfodbold.

– Det er meget passende at sige farvel efter kampen mod min gamle klub AC Horsens, for på den måde er ringen sluttet. I efteråret spillede vi på Anfield og hjemme på MCH Arena mod min anden hjerteklub, Liverpool, og jeg føler, at jeg nu har oplevet alt og fået opfyldt mine vildeste drømme med FC Midtjylland, fortæller den vellidte holdleder og runder af:

– Vi var stadig en ny klub, da jeg gik ind ad døren for 17 år siden, og nu går jeg ud efter Champions League, en pokaltitel, tre mesterskaber, en stribe medaljer og utallige fantastiske oplevelser sammen med dejlige mennesker.

Der skal lyde en uforbeholden tak for den beundringsværdige og ihærdige indsats samt et ønske om al held og lykke i fremtiden.