Akademiet

Europæisk ungdomsduel på MCH Arena: FC Midtjylland møder RB Leipzig i Youth League

Der er en plads i Round of 16 på spil, når de ældste akademister i morgen er tilbage på den europæiske scene. Cheftræner Allan K. Jepsen forventer en intens affære mod tyske RB Leipzig.

05/02/24
Mads Jakobsen
Foto: Michel Skånvad

I morgen, tirsdag den 6. februar, står FC Midtjyllands U19-mandskab overfor en afgørende playoff-duel mod RB Leipzig på MCH Arena i UEFA Youth League. Cheftræner Allan K. Jepsen understreger vigtigheden af kampen og giver et indblik i holdets forberedelse og ambitioner i turneringen.

Stærk modstand venter

Cheftræneren er klar over, at der venter FC Midtjylland en stærk modstander, som sluttede på andenpladsen i efterårets gruppespil efter Manchester City.

– Leipzig er kendetegnet ved den klassiske Red Bull-stil; højt pres, intensivt spil og effektivt genpres. Det bliver naturligvis en mundfuld at håndtere, men vi har gode muligheder for at tage teten, hvis vi lykkes med at vinde initiativet og sætte vores egne individualister i scene. Videre deltagelse afgøres over én kamp, så vi skal være afklaret fra start og finde det rette spændingsniveau. Det bliver afgørende, at vi tør udfordre dem og være modige både med og uden bold.

Europæiske forårskampe som mål

Allan K. Jepsen blåstempler holdets præstationer i Europa indtil nu, og understreger, at det at være med i Youth League i foråret har været klubbens minimumsmål.

– Det var vores mål, at være med i Europa i knockout-fasen. Det skal vi glæde os over, men vi skal ikke stille os tilfredse. Vi vil videre til næste runde, og det betyder meget for spillerne, såvel som klubben. Det er et flot udstillingsvindue, men vi er ikke færdige i turneringen, vi vil opnå mere og spille endnu federe kampe senere på foråret.

Anderledes forberedelse

Modsat Midtjylland er de tyske gæster i fuld gang med den hjemlige turnering, hvor de har vundet årets første to kampe. Det har ændret trænernes tilgang til opstarten i Ikast.

– RB Leipzig er i gang med turneringen, så vi har været ekstra opmærksomme på at komme op i gear i vores pre-season. Træning har mindet mere om kamp end træning, idet vi har haft længere pas og spillet et par ekstra testkampe. På den måde har vi forsøgt, at give de minutter, der passer til at spille 90 minutter i morgen. Jeg føler, at vi står et godt sted, slutter Allan K. Jepsen.

Vinderen af opgøret kvalificerer sig til ottendedelsfinalerne i Europas mest prestigefyldte ungdomsturnering.

Gratis adgang for alle

Akademiets hovedsponsor, itm8, har sørget for gratis adgang for alle tilskuere. Man møder blot op til kampen, og det kræver altså ikke en billet.

Faxe Kondi-tribunen (Indgang 6) er åben til kampen fra kl. 13.00, og der er fri parkering på P1 foran MCH Arena. Der vil også være en bod åben på Faxe Kondi-tribunen, hvor der er mulighed for at købe mad og drikke.

Følg kampen

Hvis du ikke har mulighed for at overvære kampen på MCH Arena, så kan du se med på TV3 Sport og Viaplay fra kl. 13:55.