Førsteholdet

Evander: Tak til alle i og omkring FCM

Evander ser tilbage på de seneste fire og et halvt år i FC Midtjylland, der mandag kulminerede med et skifte til amerikanske Portland Timbers.

05/12/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Efter fire og et halvt år i FCM blev det mandag offentliggjort, at Evander er solgt til MLS-klubben Portland Timbers.

Evander solgt til Portland Timbers

Den teknisk stærke brasilianer mindes i den forbindelse tilbage på starten af tiden i FCM, hvor han som 20-årig for første gang stiftede bekendtskab med fodbold i Europa.

– Jeg kom til FC Midtjylland uden at vide noget om Danmark. I starten var det hårdt at være væk fra familien og mit hjemland. Jeg husker tilbage på det som en stor udfordring, men heldigvis har jeg gjort det godt, siger Evander og fortsætter:

– Den måde, klubben modtog mig på og sidenhen har taget hånd om os brasilianske spillere, er en stor årsag til, at jeg nu kan tage det næste skridt i min karriere.

– Klubben har givet mig mulighed for at spille store kampe i Europa, vinde pokaler, score mål og levere flotte præstationer sammen med mine holdkammerater. Jeg er yderst taknemmelig og sætter pris på al den glæde, alle i klubben har givet mig. Der har også været hårde perioder for mig her, men langt størstedelen af tiden ser jeg tilbage på med stor glæde.

Mesterskab og pokaltitler

Evander kan bryste sig med 167 kampe, 50 mål og 38 assists i FCM-trøjen, der har resulteret i et dansk mesterskab, to pokaltitler og tre gange europæisk gruppespil.

– Jeg håber, fansene vil huske de ting, jeg har gjort – mine mål, mine assists og mine tricks. Jeg har kæmpet hårdt for at opnå titler, mindeværdige sejre og andre betydningsfulde oplevelser i klubben.

– FC Midtjylland er en familieklub, og jeg vil blive ved med at følge, hvad der sker i klubben. Min udvikling som fodboldspiller er langt fra færdig, og nu vil jeg give alt, hvad jeg har, det næste sted i min karriere.

– Der skal lyde en tak til alle i og omkring FCM for de sidste fire år, og jeg ønsker dem alt det bedste i fremtiden, afslutter Evander.