Førsteholdet

Evander ude af Atalanta-møde

Den brasilianske midtbanespiller er clearet og klar til kamp efter Corona, men de nationale myndigheder i Italien hindrer deltagelse i Champions League-opgøret mod Atalanta.

30/11/20
Mads Jakobsen
Foto: Getty Images

Divisionsforeningen har godkendt Evander til igen at spille i 3F Superligaen efter han blev smittet med COVID-19. Det samme har UEFA i henhold til Champions League, men italienske myndigheder vil ikke tillade Evander at spille tirsdagens opgør i Bergamo, da han ikke lever op til kravene for deltagelse i professionel sport i Italien.

– Det er endnu et eksempel på den komplekse situation, vi befinder os i, og det er ekstremt svært at navigere i for vores spillere og stab. Før og fremmest, er det ærgerligt for Evander, der havde set frem til at spille i Champions League, og dernæst er det ærgerligt for holdet, da vi ved hvilken kvalitet han bidrager med, fortæller Svend Graversen.

– Evander er raskmeldt og tilbage i træning. Han opfylder alle kriterier både fra danske parter og UEFA. At han ikke kan få tilladelse til at spille mod Atalanta, er uheldigt, og det udfordrer turneringen og de fælles vilkår, men vi er nødt til at acceptere situationen og Italiens restriktioner, lyder det fra sportschefen, der eksemplificerer kompleksiteten med henvisning til opgøret i første runde i Danmark, hvor Atalanta havde tidligere smittede i aktion i kampen.

Mens resten af truppen i morges satte kursen mod Italien, bliver Evander derfor hjemme i Danmark, hvor han forbereder sig frem mod weekendens opgør mod Vejle Boldklub. Uden for truppen er også Erik Sviatchenko, der afsoner én spilledags karantæne efter sin udvisning mod Ajax, og Jens-Lys Cajuste, som endnu ikke er raskmeldt efter at være smittet med Corona.