Klubben

Faciliteterne på MCH Arena opgraderes til internationalt niveau

Med en investering på et tocifret millionbeløb gennemgår vores stadion den største renovering, siden det blev opført for 17 år siden.

27/01/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Når det atter bliver muligt at samle hele regionen på MCH Arena, står vores stadion skarpere end nogensinde.

Selvom COVID-19-pandemien har sat sine begrænsninger for fodboldverdenen – især når det kommer til tilskueroplevelser – er MCH Arena ikke nedprioriteret.

I et tæt samarbejde mellem FC Midtjylland, Herning Kommune og Messecenter Herning er den største renovering af MCH Arena siden opførslen i 2004 igangsat. Et tocifret millionbeløb sikrer, at faciliteterne lever op til internationale standarder.

– Faciliteterne skal op på et internationalt niveau. Vi kan ikke blive ved med at få dispensationer fra UEFA, når vi spiller europæiske kampe, og så vil vi jo gerne sørge for, at vores fans har de bedste betingelser for en god oplevelse, når det igen er muligt, fortæller Preben Rokkjær, som er Support- og Marketingdirektør i FC Midtjylland.

Renoveringen rummer alt lige fra sikkerhed på ståtribunerne, miljøvenlig belysning, flere og bedre handicap- og pressepladser, nye udskiftningsbænke, flere sikkerhedskameraer, nyt Wi-Fi, forbedret højttalersystem og meget andet.

De første Safe Stands i Danmark

Begrebet ‘Safe Standing’ har over de senere år vundet indtog rundt omkring i Fodboldeuropa. Det er et bølgebrydersystem på ståtribuner, der dermed bliver mere sikre.

Nu rammer Safe Standing MCH Arena, hvor man blandt andet er blevet inspireret af svenske Malmö FF.

– Vi får lavet Safe Stands på C.C. Contractor-tribunen og udebaneafsnittet. Det er mere sikkert for vores tilskuere, fordi der er bølgebrydere, som adskiller rækkerne. Det er en god og tryg løsning, som i øvrigt ikke nedsætter kapaciteten, forklarer Preben Rokkjær.

Safe Standing-systemet har også en klar fordel, når det kommer til de internationale kampe, hvor siddepladser er et krav. Man kan nemlig let omdanne tribunen til siddepladser.

– I stedet for, at vi skal montere og afmontere plastiksæder mellem europæiske og nationale kampe, fungerer Safe Stands også som en mulighed for at slå siddepladser ned i et snuptag. Det vil spare os for en masse tid, lyder det fra Preben Rokkjær.

SLO i FC Midtjylland, Nicolai Eichmeyer, er også begejstret for det nye system.

– Det giver selvfølgelig noget mere tryghed for vores fans, når der er de her bølgebrydere. I forhold til tifo giver det også nogle bedre muligheder, når tribunen er den samme til alle kampe. Jeg glæder mig til at se, hvad vores tifogruppe kan få ud af det, og så er det jo fedt, at vi er de første i Danmark, som har det, siger Nicolai Eichmeyer og uddyber om renoveringen:

– Det er først og fremmest fedt og spændende med stadionforbedringerne. Nu har MCH Arena jo været vores hjemmebane i 17 år, hvor vi har haft mange gode oplevelser, så det er kun godt at se, at faciliteterne bliver bedre.

Der kommer også flere og bedre handicappladser i hjørnet mellem Handelsbanken- og Etoro-tribunen, mens der også sker en opgradering af toiletfaciliteterne på hele stadion.

Udskiftningsområde efter engelsk forbillede

Det er ikke bare fansene, som kan se frem til forbedrede forhold. Også spillere og stab får bedre faciliteter – blandt andet med en ny udskiftningsboks.

– Vi er blevet inspireret af flere stadions i England og er i gang med at opføre udskiftningsbokse, som man kender derfra. Der bliver store og behagelige sæder i boksen, som kommer til at gå lidt op af tribunen, fortæller Preben Rokkjær.

De nye udskiftningspladser forventes at stå færdige, når slutspillet indledes senere i foråret.

En anden udskiftning på stadion handler om belysningen. Den bliver skiftet til LED af miljømæssige hensyn. Herudover er der en række mindre forbedringer på stadion, som alt sammen gør forholdene bedre.

Den nye fanzone er ikke nævnt i denne artikel, men du kan glæde dig til at se og læse mere på fcm.dk om den i den nærmeste fremtid.

Hvis du vil blive klogere på stadionprojektet, kan det anbefales at lytte til fanpodcasten Sort Snak. Den seneste episode har nemlig besøg af Preben Rokkjær, som fortæller nærmere om opgraderingerne.