Førsteholdet

Fans betyder alt

Til torsdagens kamp mod FCK vil der omsider være tilskuere på lægterne på MCH Arena. Det er der stor begejstring for i hele FC Midtjylland.

21/04/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

20/21-sæsonen har været svær for fans af FC Midtjylland og fodbold. Man har måtte tage til takke med kampene fra fjernsynsskærmen hele vejen igennem den historiske sæson.

Særligt var det hårdt for såvel fans som klubben, at FCM’s første Champions League-deltagelse foregik for lukkede døre – udover et par hundrede tilskuere.

Nu er der endelig lys for enden af tunnelen, da Folketinget har givet lov til at genindføre Superligaordningen. Det betyder, at der kan komme cirka 4.400 tilskuere opdelt i sektioner á 500 personer på MCH Arena i sæsonens fire sidste hjemmekampe.

Det er SLO i FC Midtjylland Søren Ross selvfølgelig tilfreds med.

– Først og fremmest er jeg rigtigt glad for, at Superligaordningen er blevet genindført. Det er et skridt på vejen tilbage til fuldt hus og god stemning på MCH Arena. Der er helt vildt mange, som glæder sig til at komme tilbage på stadion, fortæller Søren Ross.

Fællesskabet på tribunen har været savnet, og selvom Superligaordningen ikke er lig med fuldt hus, er det et step i den rigtige retning.

– For fans handler stadionoplevelsen mest af alt om fællesskab. Det kan man ikke på samme måde hjemme på sofaen, så det bliver fedt at have i hvert fald nogle tusinde samlet igen. Det er klart, at det ikke er det samme som et fyldt stadion, men vi er glade for, at Superligaordningen er tilbage i spil, lyder det fra Søren Ross, som fortsætter:

– Vores mest stemningsskabende fans kommer ikke, før man f.eks. kan stå op og bevæge sig frit rundt på stadion. Vi længes alle sammen efter den dag, hvor det igen er muligt at gå på stadion uden restriktioner, men det er et skridt på vejen tilbage dertil, som vi selvfølgelig glæder os til.

Spillerne glæder sig også

Det er ikke blot uden for kridtstregerne, at der er brede smil over fansenes tilbagekomst. Både Dion Cools og Pione Sisto ser frem til at spille foran tilskuere igen.

– Det bliver fedt at have fansene tilbage på stadion. Også mærkeligt. Det er jo lang tid siden, men vi glæder os alle sammen til kampen, siger Dion Cools, som ikke rigtigt har prøvet at spille med tilskuere på stadion siden ankomsten til FCM.

Det samme gør sig gældende for Pione Sisto, der skiftede hjem til de forsvarende danske mestre i september og dermed ikke har spillet foran et fyldt MCH Arena siden 2016.

– Jeg har jo ikke spillet foran mere end 500 tilskuere, siden jeg kom hjem til Midtjylland. Så det bliver meget specielt for mig personligt. Vi har alle længtes efter fansene, så det bliver fedt, sagde Sisto til FCM TV efter kampen i Randers.

Fankoordinator Søren Ross tror på, at tilskuerne kommer til at have en betydning for spillet på banen.

– Det betyder helt sikkert noget for spillerne at have tilskuere på tribunerne. Det kan give den sidste gnist og gejst i stedet for den her træningskampfølelse, som der har været på de tomme stadions, pointerer Søren Ross, som glæder sig til afgørelsen på sæsonen:

– Det bliver rigtigt tæt. Det er jeg sikker på. Fansene er meget spændte på afgørelsen på Danmarksmesterskabet, som vi selvfølgelig håber på går vores vej. Især efter den missede pokalfinale kan man kun håbe på en succesoplevelse i form af et nyt mesterskab.

Den første stadionoplevelse siden nedlukningen er en vigtig opgave i Mesterskabsspillet mod F.C. København.

Københavnerne har tabt de seneste otte gange, de har spillet i Herning. Hvordan den stime skal fortsættes, kan du læse mere om i kampprogrammet, der fortsat udkommer online før hver hjemmekamp.

Kampprogram: FCM – FCK

Vi glæder os til at se jer på MCH Arena igen.

Følg kampen

FC Midtjylland – F.C. København sparkes i gang torsdag aften kl. 20.15 på MCH Arena. Hvis du ikke har billet til kampen, kan opgøret ses direkte på TV3+ og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Uanset om du er på stadion eller i stuen, er matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk en glimrende måde at få mere indsigt i kampen. Her kan der bl.a. ses xG-værdier på alle afslutninger samt Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play