Førsteholdet

‘Farlige Francu’ med syv mål i otte kampe

Den unge angriber har fået netmaskerne til at blafre for hvert 61. minut, han har betrådt banen i Midtjylland-trøjen. Forud for weekendens møde med OB sætter Franculino ord på en begivenhedsrig periode fuld af personlig succes.

22/09/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Han har scoret syv mål i otte kampe. På kun 427 minutters spilletid svarer det til en scoring per 61. minut.

Franculino Djú – eller ‘Farlige Francu’, som han bliver kaldt af nogle med en parallel til alletiders FCM-topscorer, Frank Kristensen – er glad for den seneste periode, som også har budt på debut og en matchvinderrolle for sit fødeland, Guinea-Bissau.

– Jeg har det virkelig godt, og mine holdkammerater og trænerstaben hjælper mig hver eneste dag. Jeg er stille og roligt kommet ind på holdet, og min integration har været hurtig. Jeg er glad for tiden, og det var også en god oplevelse at få debut for landsholdet, siger den 19-årige angriber.

Hvordan går det med det engelske sprog?

– “My English is good,” siger Franculino og griner.

– Det går stille og roligt fremad. Det er en smule svært, men det skal nok komme.

– Selvfølgelig er jeg tættere på sydamerikanerne, som jeg kan tale flydende med, og det er rart at have nogle, som forstår en fuldt ud. Men jeg kan lide alle mine holdkammerater.

Vil betale fansenes støtte tilbage

Søndag venter OB på MCH Arena, og Franculino ser frem til igen at træde ind på hjemmebanen i Herning.

– Jeg glæder mig til weekendens kamp, og jeg vil gøre alt for, at vi sikrer sejren. Selvfølgelig håber jeg på at score igen, men det vigtigste er at vinde. Hvis jeg scorer, er det fedt, men det handler om sejren, siger FCM’s nr. 17 og pointerer:

– Vi skal blive ved med at vokse som hold. Personligt er jeg glad for den seneste tid, men det er stadig mit første år, og jeg forventer at gøre det endnu bedre jo længere tid, der går. Jeg bliver hele tiden bedre og tilegner mig mere erfaring.

Hvad siger du egentlig til at blive kaldt ‘Farlige Francu’?

– Jeg er glad for fansenes støtte. De må kalde mig lige, hvad de vil, når de støtter os så flot. Jeg vil betale tilbage for deres støtte ved at gøre mit bedste på banen.

Veteran Match 2023

For tredje gang er FC Midtjylland – i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund – med til at hylde og støtte de danske soldaterveteraner samt deres familier, som til søndagens kamp mod OB bliver inviteret gratis til fodbold i Herning.

I år er tæt på 100 veteraner tilmeldt, og det er ny rekord. På kampdagen vil FC Midtjylland-spillertrøjerne være prydet af det officielle Veteran Match-logo, ligesom logoet kan bemærkes både på og udenfor stadion.

Søndagens kamptrøjer vil blive sat på auktion via matchwornshirt.com umiddelbart efter, startfløjtet har lydt, og her er det muligt at byde på den trøje, som falder i din smag. Pengene går ubeskåret til DIF Soldaterprojekts godt 50 landsdækkende idrætstilbud til skadede veteraner.

Billetinfo FCM v OB