Akademiet

FC Basel hyrer guld-assistent

39-årige Michael Silberbauer bliver assistenttræner for FC Basels førstehold. Han tiltrådte som assistent for U19 sidste sommer.

15/06/21
Mads Jakobsen
Foto: Daniel Stentz

Sidste sommer blev Michael Silberbauer ansat som assistenttræner for U19-holdet på FC Midtjyllands akademi. Og efter en sæson, der på lørdag krones med guldmedaljer, skifter Silberbauer til den schweiziske storklub FC Basel, der har peget på den tidligere dansk landsholdsspiller som ny assistenttræner.

– Det ærgrer os naturligvis at miste Michael, for han har gjort et stort indtryk i klubben – både fagligt og menneskeligt, men samtidig gør det os stolte, at vi igen har udviklet en træner, der får en stor mulighed i seniorverdenen, fortæller akademichef Flemming Broe, der håber, at det bliver til et gensyn med Silberbauer i FC Midtjylland.

I sin aktive karriere spillede Silberbauer for Young Boys og FC Biel-Bienne i Schweiz, inden han begyndte sin trænerkarriere i 2015 som assistenttræner for sidstnævnte og senere FC Luzern. Nu venter et nyt kapitel hos de schweiziske vicemestre, hvor han har fået en aftale for den kommende sæson.

Nyt U19-team

I sidste uge blev det offentliggjort, at den nuværende U19-cheftræner Henrik Jensen bliver ny assistenttræner på FC Midtjyllands førstehold. De nykårede danske mestre i U19 Ligaen skal dermed både have ny cheftræner og assistent til den kommende sæson.

Vi forventer at kunne præsentere det nye trænerteam i nær fremtid.