Akademiet

FC Midtjylland forlænger samarbejdet med Henrik Jensen

U19-cheftræner Henrik Jensen forlænger sin kontrakt i FCM til stor begejstring for begge parter. Nu er kursen sat mod at indfri nye ambitioner.

09/04/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

U19-fodbold er på mange måder unikt. Det er først og fremmest det sidste skridt inden seniorkarrieren, og derfor er det også et vigtigt fokuspunkt på akademiet i Ikast.

Her har 36-årige Henrik Jensen stået i spidsen for FC Midtjyllands ældste akademihold siden sommeren 2019. Den opgave er blevet løst så godt, at der nu er flere sæsoner i vente med ham som U19-cheftræner.

– Den store udfordring i jobbet som U19-træner er at muliggøre den fortsatte individuelle udvikling af spillerne, som skal gøres klar til vores førstehold, samtidig med, at der skal skabes resultater på banen. Vi går efter at vinde mesterskabet i U19 hver eneste sæson, så vi kan spille Youth League. Det er en svær balancegang, som Henrik mestrer til fulde, fortæller akademichef Flemming Broe.

Der resterer pt. 12 kampe i U19 Ligaen, hvor Henrik Jensens tropper fører med fem point ned til FC Nordsjælland på 2. pladsen.

– Henrik er meget dedikeret til sit arbejde. I den tid han har været i FC Midtjylland, har han virkeligt taget klubbens kultur og værdier til sig, så derfor er vi naturligvis super glade for at fortsætte samarbejdet med ham, lyder det fra Flemming Broe.

Sportschef Svend Graversen udtrykker ligeledes sin begejstring for forlængelsen.

– Det er vigtigt for os at have kontinuitet blandt vores trænere, så vi er utroligt tilfredse med at forlænge aftalen med Henrik. Det er vores ambition at højne niveauet på vores akademihold hele tiden, og her tror vi på, at Henrik, som er et stort trænertalent, er den rigtige mand til at være i spidsen for vores U19, siger Svend Graversen.

Individuel udvikling og resultater

FC Midtjyllands akademi har siden 2004 udklækket adskillige talenter, som har gjort det godt i såvel 3F Superliga som i udenlandske ligaer. Det er også en af ambitionerne i jobbet for Henrik Jensen.

– Jeg er rigtig glad for at være i Midtjylland både fagligt og personligt. Det inspirerer og motiverer mig at hjælpe unge mennesker med at nå deres drømme om succes på højeste niveau. At jeg gør det i fællesskab med dygtige kollegaer, gør det kun endnu bedre, fortæller Henrik Jensen, som uddyber:

– Det altoverskyggende mål er at gøre spillerne klar til næste niveau. Det gør mig enormt glad at kunne hjælpe spillerne i deres udvikling og se dem få førsteholdsdebut.

U19-cheftræneren havde set frem til at spille Youth League her i foråret, men grundet COVID-19-pandemien blev ungdomsudgaven af Champions League aflyst i denne sæson. I sidste års udgave nåede Henrik Jensen frem til en flot kvartfinale i det fornemme U19-selskab, hvor kun Ajax kunne stoppe FC Midtjylland.

– Resultater er også en ingrediens i U19-fodbold, og derfor forsøger jeg også sammen med mine kollegaer at skabe et præstationsmiljø på højest mulige niveau. Vi har høje ambitioner – både kollektivt i forhold til vores spillestil og resultater samt i forhold til den individuelle udvikling. Lige nu er den store ambition at vinde mesterskabet i U19 Ligaen. Det er det jo hver sæson, konstaterer Henrik Jensen.

Resultaterne, der skal sende FCM ud på nye europæiske eventyr, skal komme gennem en offensiv spillestil.

– Vi forsøger at tage så meget initiativ som muligt og skabe målchancer via et hurtigt og afklaret gennembrudsspil. Derudover er en grundsten i FCM vores høje pres, som vi både anvender defensivt til at forhindre målchancer, men også som et offensivt redskab til at skabe gunstige kontramuligheder. Så jeg vil kalde det en offensiv spillestil, som er meget initiativrig, forklarer Henrik Jensen.

Det lever U19-holdet op til i denne sæson, hvor de har scoret hele 53 mål i 14 kampe.

Hvis du vil opleve holdet med et scoringssnit på 3,8 i aktion, kan du med fordel følge med på Facebook-siden ‘FC Midtjylland – Akademi‘. Her bliver FCM’s U19- og U17-hjemmekampe livestreamet.

Stort tillykke med forlængelsen til Henrik Jensen.