Klubben

FC Midtjylland går all-in på VR-teknologi

Forsøg med at træne spillere på den virtuelle fodboldbane er forløbet så positivt, at de danske mestre fra FC Midtjylland indgår 5-årig aftale med den danske sports-tech virksomhed, Replay Institute.

24/09/20
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

De danske mestre, FC Midtjylland har de seneste måneder testet mulighederne med et nyt digitalt værktøj, der kan træne spillerne på den virtuelle fodboldbane. Målet er at spillere, som for eksempel Erik Sviatchenko, bliver endnu bedre til at læse spillet og træffe de rigtige beslutninger på banen. Testresultaterne er så positive, at FC Midtjylland altså nu har valgt at udvide samarbejdet med Replay Institute til en 5-årig aftale.

– Jeg kan jo se, at både trænere og spillere har taget det til sig, og det er tydeligt, at det her gør en forskel. Nu skal vi for alvor i gang med at bruge Replay løsningen, så vi kan komme op på næste niveau og give den endnu mere gas – også i Europa, udtaler Claus Steinlein, adm. direktør i FC Midtjylland.

At Replay løsningen er med til at accelerere udviklingen af spillerne er også noget A+ træner i FC Midtjylland, Søren Bjerg, kan skrive under på.

– Det er for sindssygt, så godt det virker! VR-elementet er genialt til træner-spiller dialog. Vi kan bedre se det fra spillerens side, og spilleren kan bedre forstå, hvad vi mener. Samtidig kan vi komme meget mere i dybden med de spilsituationer, vi gerne vil bearbejde. Og så gør det jo ikke noget, at spillerne synes det er fedt, fortæller Søren Bjerg.

Sportschef Svend Graversen har fulgt med på sidelinjen og glæder sig over at FC Midtjylland har fået tilføjet et par justeringer til produktet, som gør, at man nu kan samle flere værktøjer i ét.

– Vi kigger hele tiden på nye og spændende løsninger, der kan hjælpe os med at blive bedre. Med vores tilpasninger til Replay løsningen får vi VR-effekten samtidig med at vi kan nøjes med at bruge ét system frem for flere. Det gør det hele bedre, hurtigere og billigere, og det kan vi godt lide, lyder det fra Svend Graversen.

I Replay Institute er stifter og direktør Tim Monrad Larsen både stolt og lettet over den 5-årige aftale med FC Midtjylland.

– Det er fantastisk at arbejde sammen med en klub der går all-in på at blive bedre, og som i den grad tror på os. Jeg ved jo i al beskedenhed godt, at vi har et ret godt produkt, men det er omvendt heller ikke nogen hemmelighed, at vi var tæt på at knække halsen, da Corona-krisen tog fart. Vi klarede den, og nu står vi her, og det gør vi især takket være et top-tunet Replay Team og fantastiske samarbejdspartnere. Næste skridt for os er at hjælpe endnu flere klubber med at blive bedre, og det glæder vi os meget til, siger Tim Monrad Larsen.

Replay Institute samarbejder med KMD, CAD People og DIF Innovation Lab.

Om FC Midtjylland

FC Midtjylland er en af de mest fremtrædende danske superligaklubber og blev danske mestre i 2015, 2018 og 2020 og blev i 2019 for første gang pokalmestre. Klubben blev stiftet i 1999 som en overbygning til klubberne Herning Fremad og Ikast FS. Klubben ejes af FCM Holding.

Fakta om Replay-løsningen

Replay-løsningen gør det muligt at lave 360 graders analyse af sportsdata. Det sker ved at synkronisere og stabilisere data fra fx fodboldkampe. Herefter oversættes dataformatet til digitale replays, der gør det muligt at (gen)opleve kampen set fra spillerens position og fra alle vinkler – præsis som at være i den samme situation som den udspillede sig i kampen.

Om Replay Institute ApS

Replay Institute er en dansk sports-tech virksomhed, som blev etableret i oktober 2018 og har til huse i Idrættens Hus i Brøndby. Virksomhedens ambition er at kombinere data, taktisk research og moderne teknologi til at understøtte udviklingen af sport. Målet er at blive førende på taktisk analyse software til sporten, startende med fodbold.

Kontaktinformation

FC Midtjylland, pressemedarbejder Jens Risom, mobil (+45) 51 90 62 11, jri@fcm.dk.
Replay Institute ApS, direktør Tim Monrad Larsen, mobil (+45) 40 30 63 30, tml@replayinstitute.com.