Førsteholdet

FC Midtjylland henter Alhaji Kamara

Fysisk stærke Alhaji Kamara skifter til FC Midtjylland på en toårig aftale. Han genforenes med Thomas Thomasberg, der i Randers FC arbejdede sammen med den 29-årige landsholdsangriber med stor succes.

01/02/24
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

Han har scoret over 100 mål i sin aktive fodboldkarriere, der blandt andet har budt på ophold i dansk, svensk og amerikansk fodbold.

Nu fortsætter Alhaji Kamara karrieren i FC Midtjylland, der henter ham på en toårig aftale fra Randers FC, hvor landsholdsangriberen fra Sierra Leone har optrådt de seneste fire og en halv sæson med en pokaltriumf i 2021 og europæisk fodbold i 2022 til følge.

Særligt Alhaji Kamaras fysiske kompetencer har været afgørende for, at han nu kan kalde sig FCM’er.

– Kamara er en fysisk stærk spiller, som kan bidrage med noget af det, vi ikke har mest af. Der er meget hård kamp om pladserne i angrebet, men for os er det vigtigt at supplere med nogle af de kompetencer, vi kan se, der mangler, siger fodbolddirektør Peter Sand.

Peter Sand suppleres af Thomas Thomasberg, som har et indgående kendskab til angriberen fra deres fælles fortid i Randers.

– Vi får en spiller ind, som giver os en anden dimension med sin fysiske tilstedeværelse og målnæse i feltet. Kamara er en, der kan ændre fodboldkampe, siger Thomas Thomasberg og fortsætter:

– Han er garant for at vise stort mod i feltet. Samtidig har han en god timing og fornemmelse for, hvor målet står, og det illustrerer hans flotte målsnit set over hele karrieren også.

– Klar til at hjælpe holdet

Alhaji Kamara slutter sig til førsteholdets forberedelser i Portugal inden længe, og han ser frem til at indlede et nyt kapitel i sin karriere.

– Det er en stor mulighed for mig. Jeg kender Midtjylland fra Superligaen, det er en stor klub, der spiller med om titlerne. Det er en stor motivation, lyder det fra Kamara.

– Thomasberg kender mig fra vores fælles tid i Randers FC, så han ved, hvad jeg står får. Jeg kommer med stor tro på egne evner og glæder mig til at møde mine nye holdkammerater på træningslejren.

Den 29-årige angriber har – udover sine 282 kampe, 108 mål og 20 assists på klubplan – repræsenteret Sierra Leone 14 gange med fire scoringer til følge. Han får trøjenummer 45 i FC Midtjylland.

Velkommen til, Alhaji!