Førsteholdet

FC Midtjylland henter Charles

Midtbanen forstærkes med den 25-årige brasilianer Charles Rigon Matos, der hentes i Ceará SC i hjemlandet.

30/06/21
Mads Jakobsen
Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland og Ceará SC er nået til enighed om en transferaftale, der sender Charles Rigon Matos – bare kendt som Charles – til heden på en aftale, der løber til den 30. juni 2026.

Charles er midtbanespiller og kan afdække alle de centrale pladser. FC Midtjylland bliver hans første klub udenfor Brasilien, hvor han har spillet 117 kampe i de bedste nationale turneringer – heraf seks kampe i den indeværende Serie A-sæson, som begyndte i maj.

– Vi har været på udkig efter en midtbanespiller, som matcher de egenskaber, vi gerne vil have på den centrale del af banen. Charles kommer med en enorm power og dynamik i sit spil, og han har det udtryk, vi gerne vil stå for, fortæller sportschef Svend Graversen og uddyber:

– Han har stor erfaring fra Serie A og Serie B i Brasilien, og vi glæder os til at se hans kvaliteter i Midtjylland. Derudover har han nogle spidskompetencer i forbindelse med standardsituationer, som bliver spændende at arbejde med.

Charles fik sin fodboldopdragelse i Internacional, hvor han i 2018 fik sin debut i den bedste brasilianske liga, inden han senere tørnede ud for Sport Club do Recife. Efterfølgende skiftede han til Ceará SC, som han var med til at rykke op fra Serie B til Serie A. Han står noteret for 39 kampe og to mål for Ceará SC i den bedste liga i Brasilien.

187 centimeter høje Charles bliver den fjerde brasilianer i den midtjyske trup, som i forvejen tæller Paulinho, Evander og Junior Brumado.

– Vi glæder os over at have fundet endnu en dygtig spiller i Brasilien, og vi håber selvfølgelig på, at vores satsning på det brasilianske marked bliver ved med at bære frugt, lyder det fra Svend Graversen.

Velkommen til FC Midtjylland, Charles.