Akademiet

FC Midtjylland henter Egill Orri Arnarsson

Den 16-årige islandske back skifter til FC Midtjylland på en treårig aftale fra Thór Akureyri.

22/03/24
Mads Jakobsen
Foto: FC Midtjylland

I går fejrede han sin fødselsdag og satte samtidig sin underskrift på en treårig aftale med FC Midtjylland gældende fra sommeren 2024. Det nu 16-årige islandske talent, Egill Orri Arnarsson, er ny spiller på akademiet, og det vækker glæde hos klubbens akademichef.

– Vi er glade for at skrive kontrakt med Egill Orri Arnarsson. Han er en yderst talentfuld venstre back, der kommer med en offensiv og arbejdsom tilgang til spillet, fortæller akademichef Flemming Broe og uddyber:

– Han har en veludviklet spilforståelse, og han er ikke bange for at tage initiativ og bidrage i det fremadrettede spil.

Arnarsson har besøgt FC Midtjylland flere gange det seneste år og har imponeret i klubben.

– En ting er hans fodboldmæssige talent, han har også en god attitude og en stærk personlighed. Vi er sikre på, at han vil bidrage positivt til holdet og fortsætte sin udvikling i vores miljø, lyder det fra Flemming Broe.

Fantastiske rammer at udvikle sig i

Den islandske back er glad og stolt over aftalen med FC Midtjylland og glæder sig til at tage hul på det nye kapitel.

– Det er en virkelig god følelse. Jeg er taknemmelig for den støtte, jeg har fået, og jeg vil særligt takke mine forældre, Thór Akureyri og min agent Halldor.

– Jeg besøgte klubben for ét år siden og har været imponeret over setuppet. Nu sidder vi på det nye træningsanlæg, og der er fantastiske rammer; både at bo i som ung, men også til at udvikle sig i som fodboldspiller, siger Arnarsson og sætter flere ord på beslutningen om at vælge FC Midtjylland:

– Jeg er vild med klubbens spillestil og miljø; alt er nært, og alle hjælper hinanden. Det er som en stor familie, og det tiltaler mig.

Den talentfulde islænding beskriver sig selv som en spiller med forcer i det offensive.

– Som spiller vil jeg gerne frem ad banen. Det er både mit mindset og min stil; jeg søger overlap og kan lide at have bolden ved fødderne.

Trods sin unge alder står Arnarsson noteret for seks førsteholdskampe for Thór Akureyri, hvori det er blevet til én scoring. Dertil er han en del af Islands U17-landshold og har i alt 17 u-landskampe på CV’et.

Han flytter ind på akademiet i Ikast til sommer, hvor han starter på U17-holdet.

Velkommen til Midtjylland, Egill!