Billetinfo
Se info om billetsalg til forårets første hjemmekampe

Førsteholdet

FC Midtjylland henter Kristoffer Olsson

FC Midtjylland henter den svenske landsholdsspiller Kristoffer Olsson, som tidligere har tørnet ud for midtjyderne med stor succes. Midtbanespilleren skifter på en etårig lejeaftale med købsoption fra belgiske Anderlecht.

31/08/22
Christian Rothausen
Foto: Abdul Al-Hawani

Kristoffer Olsson var en del af et succesfuldt Midtjylland-hold fra 2014 til 2017, hvor det blev til 72 kampe og et enkelt dansk mesterskab.

Nu vender den 27-årige midtbanemand tilbage til FCM på en etårig lejeaftale efter fem og et halvt år i europæiske topklubber. I denne periode har Kristoffer Olsson vundet det svenske mesterskab med AIK Stockholm, spillet europæisk fodbold i russiske FK Krasnodar og senest optrådt for belgiske RSC Anderlecht. Han er fast mand på det svenske A-landshold, for hvem han har optrådt 40 gange.

Sportschef Svend Graversen udtrykker stor tilfredshed over tilkomsten af Kristoffer Olsson.

– Der er opstået en fantastisk mulighed for at få en moden fodboldspiller ind i sin bedste alder. Vi har fulgt Kristoffers udvikling de seneste år, og han har udviklet sig fra at være en spiller med gode offensive evner til nu også at besidde store defensive kvaliteter. Med sin tekniske kunnen, sit overblik og sin forudseenhed kan han gå ind og blive en vigtig profil på vores hold, og samtidig kan han dække flere positioner på midtbanen, siger Svend Graversen og fortsætter:

– Han er en midtbanespiller, som formår at binde spillet sammen, hvilket han viser hver eneste gang, han spiller på det svenske landshold. Han har vundet mesterskaber og spillet store europæiske kampe, og vi ved, at Kristoffer kan være med til at gøre en stor forskel fra dag ét. Han er samtidig en god fyr, som kender til FC Midtjylland og det, vi står for.

En voksen mand vender hjem

Midtbanespilleren er glad for at være tilbage i FCM, hvor han fik sit gennembrud som fodboldspiller. Her blev han blandt andet kåret som årets fund i klubben i 2015/2016-sæsonen.

– Jeg havde det godt, da jeg var her sidst og husker tilbage på en skøn tid med europæisk fodbold og et dansk mesterskab. Siden dengang har klubben taget endnu flere skridt, og jeg glæder mig helt vildt til at være en del af FC Midtjylland igen, siger Kristoffer Olsson og fortsætter:

– Da jeg var her sidst, var jeg en ung mand, og nu er jeg far, er blevet gift og alt i alt udviklet mig til en voksen mand. Derudover er jeg blevet endnu mere erfaren som fodboldspiller. Jeg har udviklet mig meget og er blevet en bedre spiller på alle områder.

Nu ser den svenske landsholdsspiller frem til den kommende sæson, hvor der både venter europæisk deltagelse og vigtige kampe i 3F Superliga.

– Vi skal spille med i toppen og forsøge at vinde 3F Superliga. Derudover ser jeg frem til nogle vigtige kampe i Europa League, ligesom jeg glæder mig til at spille på MCH Arena igen foran alle fansene. Først og fremmest handler det dog om at vinde fodboldkampe.

Den boldstærke svensker har en fortid på Arsenals ungdomsakademi, før turen gik til FCM første gang. Han har spillet 277 kampe på seniorniveau, scoret 16 mål og lavet 36 assists. Sidste sæson blev det til 42 kampe for Anderlecht, der blev nr. 3 i den belgiske Jupiler League og tabte pokalfinalen.

Kristoffer Olssons lejeaftale løber frem til den 30. juni 2023. Han træner med holdet første gang torsdag og har fået trøjenummer 8.