Førsteholdet

FC Midtjylland henter Marrony

Offensiven forstærkes med den alsidige angriber Marrony. Den 22-årige brasilianer kommer fra Atletico-MG i hjemlandet.

20/08/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Fansene på MCH Arena kan glæde sig til at se en ny offensivspiller i aktion. Således er den brasilianske angriber Marrony da Silva Liberato – blot kendt som Marrony – på plads i FC Midtjylland.

Marrony har skrevet under på en 5-årig aftale med FCM, som bliver hans første klub udenfor Brasilien.

Den alsidige offensivspiller, der kan spille angriber og begge kanter, skifter fra Atletico-MG, som er én af de bedste klubber i Brasilien. Her har han i indeværende sæson spillet 24 kampe og scoret fire mål i blandt andet Serie A og Copa Libatadores.

Sportschef Svend Graversen er begejstret for den nye tilføjelse.

– Marrony er en type, vi har ledt efter i et stykke tid, og vi har kigget på ham i en længere periode. Det har været lidt svært at komme i nærheden af ham, men det er lykkedes nu. Vi er sindssygt glade for og stolte over, at han har valgt at komme til FC Midtjylland som sit næste step i karrieren, siger Svend Graversen.

Sportschefen sætter ord på, hvad det er for en offensivspiller, som er ny mand i truppen.

– Det er en rigtig dygtig og alsidig angriber med nogle klare spidskompetencer. Hans tekniske færdigheder er eminente, og så har han et godt drev med bolden og et veludviklet hovedspil. Kort sagt en komplet offensiv pakke, forklarer Svend Graversen.

Fantastisk tilføjelse

På trods af, at Marrony blot er 22 år, har han allerede spillet 85 kampe i den bedste brasilianske liga.

– Han har spillet relativt mange kampe i Serie A på et tidligt tidspunkt i sin karriere, så han kommer til Midtjylland med god erfaring i forhold til hans alder. Det er en fantastisk tilføjelse til en i forvejen stærk trup, hvor han skal ind og konkurrere om pladserne på den øverste linje, siger Svend Graversen.

Marrony har fået sin fodboldopdragelse på Vasco da Gamas akademi, inden han debuterede på deres førstehold i januar 2018. Dengang spillede Evander også i Vasco da Gama, og de to kender altså hinanden fra tidligere.

Champions League og trofæer

Sidste sommer skiftede Marrony til Atletico-MG, som er én af de største klubber i Brasilien. Her han været med til at spille dem i kvartfinalen i den indeværende Copa Libatadores – den sydamerikanske udgave af Champions League, men nu venter helt nye udfordringer.

– Det var mit ønske at komme til FC Midtjylland, og jeg er både glad og ydmyg for den indsats, klubben har gjort for mig. Skiftet trak lidt ud grundet familieære årsager, idet jeg bliver far om en måned, og det var vigtigt for mig, at sikre de optimale rammer for min familie, inden jeg rejste til Danmark, fortæller Marrony.

– Jeg er meget motiveret af klubbens ambitioner. Mit mål er at spille Champions League og vinde trofæer med FC Midtjylland, og det matcher klubbens ambitioner. Jeg vil slå mit navn fast her og glæder mig bare til at slutte mig til truppen og komme i gang med fodbolden, så vi sammen kan opnå store bedrifter.

I Atletico Mineiro har Marrony været en del af et slagkraftigt brasiliansk storhold med store offensive profiler som Hulk og Jefferson Savarino, og de ligger pt. på førstepladsen i Serie A.

Frontløberen, som måler 186 centimeter, er nu klar til det næste skridt i karrieren, som bliver FC Midtjylland. Her har han skrevet under på en aftale, som løber frem til den 30. juni 2026.

Velkommen til FC Midtjylland, Marrony.