Førsteholdet

FC Midtjylland henter Martin Fraisl

Den 30-årige østrigske målmand Martin Fraisl skifter til FC Midtjylland. Han har senest optrådt for tyske Arminia Bielefeld, hvor hans kontrakt udløb ved udgangen af sidste sæson.

02/08/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland forstærker sig på målmandspositionen med østrigske Martin Fraisl, der har en fortid i tysk fodbold hos henholdsvis SV Sandhausen, Schalke 04 og senest Arminia Bielefeld.

I alt står han noteret for 100 kampe i den næstbedste tyske række, og i 21/22-sæsonen rykkede han som førstekeeper op i Bundesliga med Schalke 04. Derudover har han også optrædener i hollandske Eredivisie. Nu går turen altså til dansk fodbold, hvor Martin Fraisl skal tørne ud for FC Midtjylland.

– Med tilgangen af Martin råder vi over et utroligt stærkt målmands-setup, og vi tror på, at de keepere, vi har i truppen, kan være med til at udfordre og styrke hinanden i dagligdagen. Han skal bidrage til den konkurrence, der er nødvendig at have i et målmandsteam, siger Svend Graversen og fortsætter:

– Martin er en dygtig keeper, som har oplevet mange ting i sin karriere og gennem tiden tiltrukket interesse fra flere europæiske klubber. Han er først og fremmest en kompetent målmand, men derudover besidder han en stærk mentalitet, der passer ind til de ambitioner og mål, vi har her i klubben.

Et fantastisk indtryk af Midtjylland

Den 188 centimeter høje målmand udtaler følgende om skiftet til det midtjyske:

– Jeg har haft nogle gode snakke og fået et indtryk af Midtjylland som værende en fantastisk klub, der arbejder anderledes end noget, jeg har set tidligere. Ligesom klubben er jeg meget ambitiøs, og derfor ser jeg det som et perfekt match. Alt, jeg har ønsket i min karriere, lever standarderne her op til.

– Som målmand er jeg modig, og jeg elsker at være involveret og udstråle ‘presence’. For mig er kommunikation vigtig, så jeg forsøger altid at hjælpe mine holdkammerater fra min position i målet, og jeg er ikke bange for at vise personlighed på banen, siger Martin Fraisl.

Martin Fraisl har fået et godt førstehåndsindtryk af FC Midtjylland, og han er imponeret over de faciliteter, klubben kan tilbyde:

– Jeg må indrømme, jeg ikke havde forventet, at faciliteterne ville være så gode. Det her er af allerhøjeste standard.

– Min ambition i Midtjylland er at vinde trofæer. Jeg mærkede følelsen med Schalke 04, da vi vandt 2. Bundesliga, og den følelse vil jeg have igen. Derudover vil jeg støtte holdet med min personlighed både på og udenfor banen. Jeg er klar til at slutte mig til en stor klub i Danmark, der kæmper med om trofæer hver eneste sæson, siger Martin Fraisl.

Den nye keeper har ad flere omgange været udtaget til det østrigske landshold – dog endnu med sin debut til gode. Aftalen i det midtjyske løber frem til sommeren 2025.