Førsteholdet

FC Midtjylland henter Max Meyer på lejeaftale

Midtbanen forstærkes med tilgangen af 26-årige Maximilian Meyer, der kommer fra Fenerbahce på en lejeaftale med købsoption.

31/01/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

På transfervinduets sidste dag kan FC Midtjylland-fansene glæde sig over en forstærkning til midtbanen. Tyske Max Meyer er på plads på heden på en lejeaftale, som gælder resten af den indeværende sæson.

Max Meyer lejes i den tyrkiske klub Fenerbahce, og aftalen indebærer en købsoption.

– Det er en fantastisk mulighed, at vi kan få Max til FC Midtjylland, og det er vi selvfølgelig enormt glade for. At vi kan tiltrække en spiller med hans CV og kvalitet, bringer stor stolthed i hele klubben, siger sportschef Svend Graversen.

Max Meyer fik sin fodboldopdragelse i Schalke 04 og slog igennem i den tyske traditionsklub i løbet af 2013/14-sæsonen som bare 18-årig. Kort efter fik han tysk A-landsholdsdebut, hvor han står noteret for fire seniorlandskampe samt vinder af U21 EM i 2017.

– Det er en central midtbanespiller, som er ufattelig dygtig på bolden. Det har han vist hele vejen op gennem det tyske system – både på deres ungdoms- og A-landshold. Hans eminente tekniske niveau bliver spændende at se på vores i forvejen stærke midtbane, lyder det fra Svend Graversen.

Den tyske tekniker er 26 år og kommer til heden med masser af erfaring fra Bundesligaen og Premier League. I denne sæson har han optrådt 12 gange for Fenerbahce.

– Max er i sin bedste fodboldalder, men han er også på et tidspunkt i sin karriere, hvor han skal ind og bevise sig på ny. Nu har vi et halvt år til at se hinanden an i og med, at det i første omgang er en lejeaftale, men vi har en kæmpe tro på, at det er et fremragende match, og vi glæder os til at se ham i aktion i FCM-trøjen, afslutter Svend Graversen.

Midtbanekreatøren skiftede til Crystal Palace i sommeren 2018, inden han for et år siden vendte hjem til tysk fodbold og FC Köln. I sommer skiftede han til Fenerbahce, og nu bliver FC Midtjylland altså Meyers femte klub i karrieren.

Lejeaftalen løber frem til den 30. juni 2022 og indeholder en købsoption.

Fakta

Navn: Max Meyer
Fødselsdag: 18. september 1995
Højde: 173 cm
Land: Tyskland
Tidligere klubber: Schalke 04, Crystal Palace, FC Köln og Fenerbahce
272 kampe, 25 mål og 26 assists gennem karrieren
4 kampe og 1 mål for det tyske A-landshold

Max Meyer får nummer 8 og rejser med holdet på træningslejr i Portugal i morgen.