Førsteholdet

FC Midtjylland henter Stefan Gartenmann

Stefan Gartenmann skifter transferfrit til FCM efter udløb i SønderjyskE, hvor han har spillet 174 kampe siden 2017. Forsvarsspilleren har underskrevet en treårig aftale.

28/06/22
Mads Jakobsen
Foto: FC Midtjylland

Stefan Gartenmann fortsætter karrieren i FC Midtjylland, hvor han har underskrevet en treårig aftale. Den 25-årige forsvarsspiller, som i de seneste to sæsoner er kåret til Årets Spiller i SønderjyskE, har kontraktudløb med 3F Superliga-nedrykkerne, hvor han står noteret for 174 kampe med 10 mål og 14 oplæg til følge.

– Jeg havde bebudet, at jeg ville prøve noget nyt og gerne i udlandet, men så opstod muligheden med Midtjylland. Den kommer ikke to gange, så det var med at slå til, lyder det fra forsvarsspilleren.

– I FCM får jeg mulighed for at prøve mig af på øverste hylde i Danmark med både europæisk fodbold og kamp om trofæer. Det var en mulighed, jeg ikke kunne takke nej til.

Og forventningerne til den kommende sæson er klokkeklare.

– Vi skal i et europæisk gruppespil. Og så skal vi jagte mesterskabet. Det er målet og min forventning, fastslår Gartenmann.

Gartenmann skærper konkurrencen

Tilgangen af den rutinerede forsvarsspiller vækker ligeledes glæde i Midtjylland, hvor sportschef Svend Graversen ser frem til at føje Gartenmann til en i forvejen kompetitiv trup.

– Stefan er en stærk forsvarsspiller i sin bedste fodboldalder. Han har været viceanfører i SønderjyskE og spillet to pokalfinaler de sidste sæsoner.

– Han sætter en ære i sine pligter, og han gør alt for at holde målet rent. Han er en holdspiller, der gerne vil have sine medspillere til at stråle, og jeg tror på, at vi i fællesskab kan fortsætte hans udvikling i vores stærke miljø.

En prisvindende målscorer

Gartenmann har sine forcer i defensiven, men han trak overskrifter for en offensiv aktion i den forgangne sæson. Saksesparksscoringen mod Randers FC blev således kåret til Årets Mål i 3F Superliga, og prisvinderen vil ikke afvise, at der kommer en gentagelse i Midtjylland.

– Når jeg er med i boksen, så skal der nok ske lidt lækkert. Lad os se, om det ikke bliver til endnu en scoring på saksespark, lyder det med stort overskud fra den nye FCM’er.

Gartenmann tilbragte sine ungdomsår i Heerenveen inden skiftet til SønderjyskE, og han har repræsenteret de danske ungdomslandshold 44 gange.

Han får nummer 4 og træner med sine nye holdkammerater i dag.