Akademiet

FC Midtjylland henter svensk målmandstalent

16-årige Liam Selin skifter til FCM på en 3-årig aftale. Den svenske keeper glæder sig til at komme i gang i klubben.

07/06/22
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

FC Midtjyllands akademi er blevet et spændende målmandstalent rigere. Svenske Liam Selin kommer til fra Västerås i hjemlandet, hvor den 201 centimeter høje keeper senest har vogtet målet for deres U19-hold.

Nu tilslutter den 16-årige målmand sig FCM’s U17-mandskab, og det vækker begejstring hos akademichef Flemming Broe.

– Vi er rigtigt glade for at have lavet en aftale med Liam. Han kommer med en fin fysisk pakke og har en god mentalitet som fodboldspiller, så det bliver uden tvivl et spændende samarbejde, siger Flemming Broe.

Målmandstræner Lasse Heinze ser ligeledes frem til at få endnu et talent ind i målmandsteamet på akademiet.

– Det bliver super interessant at arbejde med Liam på vores målmandsuddannelse. Som 16-årig har han udover en enorm fysik og nogle spændende spidskompetencer også en alder, der betyder, at han stadig er uskolet som målmand, fortæller Lasse Heinze og fortsætter:

– Derfor glæder vi os helt vildt til at arbejde med ham til træning og i kamp, så vi i fællesskab kan forløse det potentiale, han har. Hans mentalitet passer perfekt ind i vores team, så vi er sikre på, at han kommer til at bidrage positivt til målmandsmiljøet på akademiet.

– Fantastisk følelse

Liam Selin starter på akademiet om en måneds tid, når opstarten frem mod den kommende sæson begynder. Derudover kommer hverdagen også til at byde på uddannelse på Ikast-Brande Gymnasiums internationale IB-linje for den nye FCM-spiller.

Den to meter høje målmand er glad for at have sat sin signatur på den 3-årige kontrakt i FCM.

– Det er en fantastisk følelse at skrive under på aftalen med FC Midtjylland. Jeg har fået et rigtigt godt indtryk af klubben, og jeg er sikker på, at det er et sted, hvor jeg kan udvikle mig og tage de næste skridt som målmand, siger Liam Selin.

– Mine største kvaliteter er i luftspillet, hvor jeg gerne vil dominere i feltet med min størrelse. Jeg er god med fødderne og 1 mod 1, men mest af alt glæder jeg mig til at udvikle mig i alle facetter af målmandsspillet. Det skal ske gennem hårdt arbejde, og jeg glæder mig til at komme i gang på træningsbanen og møde de andre på holdet, tilføjer den svenske keeper.

Kontrakten løber frem til den 30. juni 2025.

Velkommen til FC Midtjylland, Liam.