Billetinfo
Se info om billetsalg til forårets første hjemmekampe

Førsteholdet

FC Midtjylland henter uruguayansk midtbanespiller

FC Midtjylland henter den 23-årige defensive midtbanespiller Emiliano Martínez på en etårig lejeaftale med købsoption. Han kommer til det midtjyske fra brasilianske Red Bull Bragantino.

31/08/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Onsdag aften er der blevet tilføjet uruguayansk blod til den defensive midtbane i FC Midtjylland, idet 23-årige Emiliano Martínez skifter på en etårig lejeaftale med købsoption.

Emiliano Martínez kommer fra Red Bull Bragantino, som spiller i den bedste brasilianske fodboldrække. Klubben endte på en 6. plads i den forgangne sæson.

Svend Graversen glæder sig over at have sikret endnu en tilføjelse til FCM-midtbanen.

– Vi er glade for at kunne hente en spiller til klubben, som tidligere har været på radaren i europæiske storklubber. Trods sin unge alder har Emiliano spillet store kampe i Sydamerika, hvor han har vundet det uruguayanske mesterskab, ligesom han har deltaget i knockoutkampe i Copa Libertadores, siger sportschef Svend Graversen om handlen og fortsætter:

– Han skal være med til at øge konkurrencen på midtbanen. Emiliano er en hårdtarbejdende defensiv midtbanespiller, som passer godt ind i kulturen i Midtjylland. Han har en stor træningsflid og indeholder en god duelstyrke samt en solid pasningsfod.

– Emiliano har et brændende ønske om at komme længst muligt med sit talent, og vi er overbeviste om, at vi sammen kan være med til at bringe ham det næste skridt i karrieren. Samtidig er vi henrykte over at have fået en købsoption med i aftalen.

Den defensive midtbanespiller har vundet både det uruguayanske mesterskab i 2019/2020 og den uruguayanske Super Cup i 2020/2021.

Den arbejdsomme uruguayaner har døjet med en skade i dele af det nuværende kalenderår, men har været i fuld træning i snart to måneder. Han får trøjenummer 5.

Fakta om Emiliano Martínez

  • Født: 17. august 1999 i Punta del Este i Uruguay
  • Position: Defensiv midtbanespiller
  • Tidligere klubber: Club Nacional (2019-2021), Red Bull Bragantino (2021-2022)
  • Mesterskaber: Primera Division i Uruguay (2019/2020)