Klubben

FC Midtjylland hjælper regionale klubber med nyt initiativ

FC Midtjylland har lanceret et nyt digitalt forældreunivers – et initiativ, der skal hjælpe klubbens 145 samarbejdsklubber, spillere og forældre til at skabe endnu bedre lokale fodboldmiljøer, bidrage til at skaffe flere frivillige og fastholde børn og unge i sunde fællesskaber.

02/06/21
Morten Ambo
Foto: FC Midtjylland

FCM Klubsamarbejdet og de 145 regionale klubber er en vigtig prioritering for FC Midtjylland – det er her, lokale talenter ser dagens lys, og samtidig er det her, hvor sunde fodboldfællesskaber skabes for livet.

Hver enkelt fodboldklub er et lokalt samlingspunkt, og Tommy Jensen, leder af FCM Klubsamarbejdet, understreger, hvorfor det er vigtigt at støtte de lokale klubber med et nyt online forældreunivers.

– Fodbold er sjovt og sundt for både krop og sjæl, og fodbold er grundlag for mange stærke fællesskaber – og netop fællesskaberne er blevet voldsomt udfordret af Covid-19 det seneste år. Det har medført, at lokale fodboldklubber i vores område har mistet mange medlemmer, fortæller Tommy Jensen.

Det nye digitale forældreunivers handler ultimativt om at skabe og fastholde medlemmer, men helt grundlæggende handler det om, hvordan FC Midtjylland kan hjælpe klubber, spillere og forældre med at bygge et endnu bedre samarbejde mellem klubber og forældre til glæde for spillere i klubbernes børne- og ungdomsafdelinger.

En hjælp til alle i klubberne

Udfordringerne og opgaverne i klubberne er mere end medlemstal – det er salg af lokale sponsorater, sikre materialer og baner til alle hold, kontakt til og samarbejde med forældre og meget mere.

Netop samarbejdet med forældre er en central nøgle – med et stærkt engagement fra forældre sikres både frivillige kræfter og grundlag for samarbejde mellem trænere og forældre.

I det digitale forældreunivers kan du allerede nu læse om alt fra frivillighed og ildsjæle til at have X-faktor og om curlingforældre. Du kan også læse om talentvejen i Midtjylland, om at opleve pres og om de overvejelser, man må gøre sig, inden man lader sin lille fodboldspiller gøre et evt. klubskifte.

Du vil også kunne læse og se flere indlæg om, hvordan du som forælder kan støtte op omkring dit barn, og hvordan du undgår at blive den forælder, som barnet helst ikke gider at have med på sidelinjen til kamp, fordi din dreng eller pige ikke gider endnu et “forældreforedrag” på vej hjem i bilen.

Forældreuniverset er gratis, og du kan oprette dig via linket herunder.

Tilmeld dig forældreuniverset