Førsteholdet

FC Midtjylland køber Anders Dreyer

Offensiven forstærkes med Anders Dreyer, der fortsætter i FCM på en fireårig aftale.

06/07/22
Mads Jakobsen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland og Rubin Kazan har indgået en transferaftale, der sender Anders Dreyer tilbage til Midtjylland på en kontrakt til sommeren 2026.

Det vækker begejstring hos sportschef Svend Graversen, som ikke lægger skjul på offensivessets kvaliteter.

– Vi er enormt stolte af og glade for, at det har kunne lade sig gøre at få en permanent aftale i stand med Dreyer. Han er en topspiller, og det har vi set i begge hans perioder i Midtjylland, hvor der har været et fantastisk match mellem ham og klubben, siger Svend Graversen.

– Nu fortsætter samarbejdet, og det er klart, at det giver os en større chance for at indfri vores målsætninger. Han er et utroligt stærkt kort i vores offensiv, og vi glæder os til at se meget mere til hans store kvaliteter på både den hjemlige og internationale scene, hvor vi går en spændende periode i møde, tilføjer sportschefen.

– Et meget let valg

Offensivprofilen fik suspenderet sin kontrakt i Rubin Kazan tilbage i marts som følge af krigen i Ukraine. Her vendte han tilbage til FC Midtjylland på en kort aftale, hvor han imponerede med syv mål og tre oplæg i 12 kampe i foråret.

FIFA forlængede for nyligt muligheden for, at udenlandske spillere i russiske klubber kunne suspendere deres kontrakter i yderligere et år, men det er ikke relevant for Dreyer, der nu er på plads i FC Midtjylland på en permanent aftale.

– Da FIFA fik meldt ud, at jeg kunne suspendere min kontrakt i et år mere, var det selvfølgelig oppe at vende. Men jeg ønskede et permanent skifte, og det var Kazan med på. Jeg synes, FC Midtjylland er kommet til et sted, hvor europæisk gruppespil og pokaler er noget, man skal spille med om hvert år. Så det var et meget let valg, da FC Midtjylland kom på banen.

– Jeg har vundet 3F Superliga og pokaltitlen her i klubben, og det er noget, jeg gerne vil prøve en gang til. Jeg kommer ind med troen på, at vi har et godt hold her i FC Midtjylland, der kan spille med om begge ting i den her sæson, ligesom jeg også forventer, at vi skal deltage i et europæisk gruppespil.

Fanfavoritten har i sine to perioder i FCM spillet 82 kampe, hvor han står noteret for 25 mål og 25 assists. Den flotte total får den vævre offensivprofil snart mulighed for at udbygge, når det midtjyske mandskab sparker sæsonen i gang fredag den 15. juli med en hjemmekamp mod Randers.

Dreyer har allerede sluttet sig til træningslejren i Holland, hvor han træner med resten af holdet fra i morgen.