Førsteholdet

FC Midtjylland køber Pione Sisto

Efter 135 kampe for La Liga-klubben Celta Vigo skifter den tidligere akademispiller Pione Sisto hjem til de danske mestre.

07/09/20
Morten Ambo
Foto: Stefan Steinn

FC Midtjylland har købt Pione Sisto i spanske Celta Vigo, hvorfra han tiltræder med øjeblikkelig virkning på en 4-årig kontrakt.

– Det vækker stor glæde, at vi får en tidligere akademispiller, som har præsteret på et rigtig højt internationalt niveau, hjem til FC Midtjylland. Vi er stolte over, at Pione har valgt os som næste skridt i sin karriere, fortæller sportschef Svend Graversen og tilføjer:

– Han kommer tilbage til et miljø, hvor vi kender ham, og han kender os, og hvor vi i fællesskab kan få det bedste ud af hinanden. Pione er en spiller, der kan gøre en forskel og hjælpe os med at indfri vores mål nationalt og internationalt.

Skiftet til de danske mestre vækker også stor glæde hos Sisto selv, der ikke lægger skjul på, at det har været hans klare prioritet.

– Et skifte til FC Midtjylland har været mit største ønske. Et ønske, jeg har arbejdet hårdt på skulle blive en realitet. Jeg føler mig hjemme her, min familie er her, og jeg kender alle. Med det Midtjylland kan give mig, og det jeg kan give Midtjylland, så har vi et perfekt match, fortæller en storsmilende Pione Sisto.

Tjørring-knægten har allerede sat et solidt aftryk i FC Midtjylland, hvor han i en tidlig alder tryllebandt det midt- og vestjyske fodboldpublikum med sine skarpe driblinger samt mange mål og assists. I sine 113 optrædener inden skiftet til Spanien, noterede Sisto sig for 31 mål og 11 oplæg.

Sisto – med 21 A-landskampe – blev tilbage i 2013 kåret til Årets Akademispiller, og allerede som 17-årig fik han debut for FC Midtjyllands førstehold. Han blev tilmed kåret til Årets Profil i Superligaen i 2014, inden han i 2016 skiftede til Celta Vigo, hvor den 25-årige kantspiller nåede 135 kampe med 18 scoringer og 14 assists til følge.

Nu skal der skrives et nyt kapitel i Sistos karriere.

– Klubbens resultater de seneste år taler for sig selv, og mine personlige ambitioner harmonerer med klubbens. Jeg skal bruge de erfaringer, jeg har gjort mig. Jeg har udviklet mig, og jeg føler, at jeg kan bidrage til at opnå de mål, vi har i klubben, siger Sisto.

Sisto får trøje nummer 7 og træner med resten af holdet for første gang i morgen.