Klubben

FC Midtjylland opgraderer samarbejdet med FC Ebedei

En markant investering i faciliteter og tilstedeværelse i den nigerianske samarbejdsklub skal forbedre muligheden for at udklække talenter, der kan gå ind på FC Midtjyllands førstehold.

10/11/21
Mads Jakobsen
Foto: FC Midtjylland

Først var det Paul Onuachu, og i sommer fulgte Frank Onyeka trop. Begge spillere kom til FC Midtjylland fra samarbejdsklubben FC Ebedei som 18-årige, slog deres navne fast i dansk fodbold og kom på det nigerianske A-landshold, inden de blev solgt til store europæiske adresser.

Den slags historier vil FC Midtjylland gerne skabe flere af i fremtiden. Derfor investerer klubben yderligere i samarbejdet med FC Ebedei, som blandt andre Onuachu, Onyeka og Onyedika stammer fra.

– Det sportslige niveau er steget markant i FC Midtjylland over den seneste håndfuld år, så derfor er det naturligt, at vi skal opgradere tilstedeværelsen i Nigeria for at blive ved med at udvikle spillere, som kan gå ind på vores hold, forklarer sportschef Svend Graversen.

En holistisk indsats

Investeringen udgør en opgradering af de fysiske faciliteter i Ebedei, flere trænere i klubben og øget scouting i Nigeria.

– Helt konkret forbedrer vi faciliteterne i FC Ebedei ved at etablere en kunstgræsbane, som er af den højeste kvalitet i Nigeria, et nyt styrkelokale og en restaurant. Derudover intensiverer vi tilstedeværelsen med flere danske trænere, som tilknyttes klubben, og de skal tilføre know-how og være med til at øge interaktionen mellem Midtjylland og Ebedei, fortæller Svend Graversen.

Den seneste nigerianer, som har markeret sig med højt niveau på MCH Arena, er Raphael Onyedika, der netop er kåret til Månedens Unge Spiller i 3F Superliga og tilmed har forlænget kontrakten i FC Midtjylland.

Raphael Onyedika forlænger med FCM

– Vi vil gøre det mere attraktivt for unge nigerianske spillere at komme til Ebedei, og på samme tid øger vi scoutingen i Nigeria, så vi forhåbentligt kan finde endnu bedre spillere i landet. Der er ingen tvivl om, at vi gerne vil gentage succeshistorierne med Paul, Frank og Rapha, siger Svend Graversen.

De bedste faciliteter

Siden 2003 har FC Midtjylland haft et tæt samarbejde med klubben og akademiet FC Ebedei, der ligger i det sydlige Nigeria. FC Ebedei ejes og drives af Churchill Oliseh.

– Det er afgørende for os at have de bedste faciliteter. Den nye bane sikrer os det højst mulige niveau, men også motivation blandt vores spillere og en øget tiltrækningskraft, fortæller Churchill Oliseh og supplerer:

– Vi kan fremme den individuelle og kollektive udvikling på det nye underlag, og det er et stort skridt for os i bestræbelserne på at hæve overliggeren.

FCM har årligt rekrutteret spillere til akademiet i Ikast, og mange af dem er senere slået igennem på seniorplan. Navne som Oluwafemi Ajilore, Sylvester Igboun, Rilwan Hassan, Izunna Uzochukwu, Paul Onuachu og Frank Onyeka vækker gode minder for FCM-fans, og aktuelt er det Raphael Onyedika, som senest har slået igennem på førsteholdet.

Vi udvikler mennesker

Lederen af akademiet i Nigeria beretter om stolthed over den nye bane og fremhæver samarbejdet med FC Midtjylland, der ikke blot udvikler fodboldspillere, men også mennesker og området.

– Spillerne fra vores akademi gør en forskel i miljøet og bidrager til en bedre fremtid i Nigeria. Paul installerede el til en hel by, Frank har bygget huse, og Rilwan deler tøj og støvler. De er alle forbilleder og hjælper menneskerne her, lyder det lovprisende.

I forbindelse med etableringen af den nye kunstgræsbane i FC Ebedei er vandforsyningen i området blevet udvidet. Det medfører, at de indbyggere, der ikke har rent drikkevand i hjemmet, fremadrettet kan hente gratis vand på træningsanlægget.

Dokumentar: Frank – fra Ebedei til verdens største liga