Førsteholdet

FC Midtjylland opsiger samarbejdet med Bo Henriksen

FC Midtjylland har i dag valgt at opsige samarbejdet med cheftræner Bo Henriksen.

28/07/22
Mads Jakobsen
Foto: Getty Images

Beslutningen er truffet få dage efter, at FC Midtjylland sikrede sig videre deltagelse i kvalifikationen til Champions League med en sejr over cypriotiske Larnaca efter straffesparkskonkurrence.

– Bo Henriksen har med sin udadvendte, karismatiske facon været et tiltrængt og friskt pust i vores klub. Han har bragt masser af humør og gejst ind i truppen og har to gange i træk formået at bringe os i gruppespillet i Europa, ligesom han i den seneste sæson førte holdet til pokaltitlen. Vi har al mulig grund til at takke Bo for den energi, profilering og de resultater, som han har bragt til FC Midtjylland, siger administrerende direktør Claus Steinlein.

På trods af den seneste succes ophører samarbejdet.

– Når vi kigger på 2022 i sin helhed, har vi ikke taget den forventede udvikling på vores overordnede Smartodds-rating, og udviklingen i vores spillestil og udtryk har ikke levet op til vores forventninger. På den baggrund er vi efter moden overvejelse nået frem til, at vi har behov for en ny cheftræner, og vi synes, at timingen nu er god til at vores veje skilles.

Bo Henriksen udtaler:

– Jeg havde håbet, at jeg havde fået lidt mere tid til at sætte mit præg på holdet, og jeg havde set frem til at udvikle spillet de kommende måneder – og samtidig fortsat skabe resultater i alle turneringer.

– Men jeg anerkender, at det er klubbens ret – og pligt – at sætte sit eget hold. Som træner er man altid til debat, og i mit tilfælde har FC Midtjylland nu truffet den beslutning, at jeg ikke kan bringe holdet videre. Det er jeg uenig i, men det er et vilkår, at man kan blive afskediget, når man er cheftræner i en stor klub.

– Jeg vil gerne takke alle – stab, spillere, kolleger og frivillige – i FC Midtjylland for 14 skønne og meget intense måneder. Jeg er glad for, at jeg fik chancen for at være en del af fællesskabet i FC Midtjylland.

Assistenttræner Henrik Jensen tager fra dags dato midlertidigt over og står sammen med FC Midtjyllands øvrige trænerteam i spidsen for holdet, som allerede i morgen møder OB i 3F Superliga.

– Vi i klubbens ledelse går nu i gang med sideløbende at finde en ny cheftræner, der passer til klubbens planer, spillestil og kultur, siger sportschef Svend Graversen.

Claus Steinlein pointerer, at kemien mellem den hidtidige cheftræner og klubben stadig er god, selvom samarbejdet nu ophører.

– Bo er blevet en god ven af mig og klubben. Og han vil altid være velkommen her i FC Midtjylland. Jeg vil ønske ham al mulig held og lykke med sin fremtid indenfor dansk Superliga-fodbold. Jeg forventer helt sikkert, at vi i fremtiden kommer til at byde ham velkommen på stadion igen som træner på sidelinjen i spidsen for en anden Superliga-klub med sit gode humør og energiske væsen, slutter Claus Steinlein.