Førsteholdet

FC Midtjylland sælger Brian Priske

Efter godt to sæsoner i spidsen for FC Midtjylland fortsætter Brian Priske i Royal Antwerp FC, der har købt cheftræneren fri fra sin kontrakt.

29/05/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Brian Priske fortsætter trænerkarrieren i udlandet. Den 44-årige cheftræner skal fremover stå i spidsen for den belgiske klub Royal Antwerp FC.

Administrerende direktør Claus Steinlein sætter ord på salget af Brian Priske.

– Priske har ønsket at prøve sig af i en anden liga efter en succesfuld periode i FC Midtjylland. Vi er glade for igen at have udviklet en ung træner, der fik chancen i FCM. Han greb i den grad muligheden og er nu blevet solgt til udlandet, lyder det fra Claus Steinlein.

Brian Priske begyndte sin rejse i FC Midtjylland som spiller tilbage i 2010, og kort efter spillerkarrierens afslutning blev han assistenttræner. Siden august 2019 har han været cheftræner i 82 kampe for FCM.

– Han har været i klubben i mange år. Først som spiller, så assistent og senest som succesfuld cheftræner. Vi forventer at se ham på den helt store scene i fremtiden og ønsker ham alt det bedste, siger Claus Steinlein.

Sportschef Svend Graversen fremhæver de gode resultater med Brian Priske ved roret.

– Vi har opnået vores største resultater gennem den seneste årrække, og det har Priske fortsat i sine to sæsoner som cheftræner med et suverænt mesterskab og vores første Champions League-gruppespil. Det er præstationer, som han med stolthed kan se tilbage på, pointerer Svend Graversen.

44-årige Brian Priske overtog cheftrænerposten i FC Midtjylland tilbage i august 2019, hvor han hurtigt satte sit præg på det midtjyske mandskab med et systemskifte. Siden er det blevet til 2,03 point pr. kamp i 3F Superliga, og han har dermed det næsthøjeste pointsnit af trænere med over 50 kampe i den bedste danske række.

I hans første sæson førte han FCM til et overbevisende dansk mesterskab, inden det blev til klubbens første Champions League-deltagelse efter en fremragende indsats i kvalifikationen.

Priskes mandskab blev det blot fjerde hold i den europæiske fodboldhistorie til at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League efter tre runder i kvalifikationen som useedet. Her slog FCM de bulgarske, schweiziske og tjekkiske mestre.

Priske kan se frem til mere europæisk deltagelse i den kommende sæson. Royal Antwerp endte på 3. pladsen i den belgiske liga i den netop overståede sæson og skal derfor spille Europa League-kvalifikation.

Fra FC Midtjyllands side skal der lyde en stor tak for indsatsen samt god vind fremover til Brian Priske.

Ny cheftræner i FC Midtjylland

FC Midtjylland indkalder til pressemøde mandag, hvor klubbens nye cheftræner vil blive præsenteret.