Akademiet

FC Midtjylland søger værtsfamilier

Bliv værtsfamilie og hjælp de yngste ulve med at forfølge drømmen.

11/05/22
Mads Jakobsen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland har gennem mange år hjulpet drenge i alderen 13-15 år med værtsfamilier i Herning og omegn. Drengene har alle det til fælles, at de har lang transporttid fra regionens samarbejdsklubber til træningsanlæggene i Herning og Ikast.

Vi søger familier i Herning og Ikast, som har mulighed for at hjælpe en ung dreng og hans familie med at skabe en tryg og sammenhængende hverdag, hvor skole og fodbold er de primære aktiviteter.

U14- og U15-spillerne træner seks gange om ugen, hvor talentlinjen på Brændgårdskolen og daglig træning i Herning Fremad er en integreret del af spillernes hverdag.

Værtsfamilien stiller typisk et værelse til rådighed for spilleren, og han indgår på lige fod med alle andre familiemedlemmer i dagligdagen. Spilleren har tre overnatninger om ugen, og under opholdet hjælper familien med forplejning, nærvær og omsorg i samarbejde med spillerens familie og værtsansvarlig i klubben.

Familien vil opleve, at spilleren bruger meget af sin tid på fodbold og skole, hvorfor det er begrænset, hvor mange timer han er hjemme i hverdagen. Værtsfamilien modtager et månedligt økonomisk kostvederlag fra spillerens familie.

Det er vores erfaring, at værtsfamilier er vigtige for drengenes udvikling, da de i høj grad bidrager med den sikkerhed og tryghed, som drengene oplever, når de kommer hjem til deres mor og far.

Værtsfamiliens sammensætning strækker sig fra børnefamilier med et ekstra værelse til familier, hvor børnene er flyttet hjemmefra.

Værtsforløbet er et samarbejde mellem værtsfamilie, spilleren, spillerens familie og klubben. Under forløbet har værtsfamilien en fast kontaktperson og værtsansvarlig tilknyttet, som er med til at skabe sammenhæng og tryghed i samarbejdet med spilleren og hans familie.

FC Midtjylland søger værtsfamilier pr. 1. august 2022 og til den kommende fodboldsæson 2022/2023.

Kontakt værtsansvarlig Dennis Rasmussen på dra@fcm.dk eller telefon 22 21 59 13 for en uforpligtende samtale og yderligere info om værtsforløbets indhold.