Klubben

FC Midtjylland spiller i specialtrøjer og samler ind til børn i Ukraine

FCM-spillerne stiller i aftenens kamp op i specialtrøjer, som efterfølgende sælges på auktion, hvor det fulde beløb ubeskåret går til UNICEF's arbejde med børn i Ukraine.

04/03/22
Jens Risom
Foto: Nikolaj Kramer

FC Midtjylland samler ind til fordel for UNICEF’s arbejde med børnene i Ukraine. Det markeres til aftenens hjemmekamp med en række initiativer, hvor beløbet ubeskåret går til nødhjælpsorganisationen UNICEF.

Spillerne stiller op i trøjer med et ukrainsk flag, og disse går på auktion via Matchwornshirt ved kampstart kl. 18.00. Auktionerne løber frem til den 12. marts kl. 15.00.

Auktion: Matchworn FCM-trøjer

Derudover vil MCH Arena være prydet af blå-gule ukrainske farver på LED-bander, et midtercirkelbanner under opvarmningen og et støttebanner, som de to hold og dommertrioen fremviser inden kampstart.

– Som klub vil vi gerne sætte fokus på de tragiske begivenheder i Ukraine og vise vores opbakning til det ukrainske folk. Specielt de mange børn, som er fanget i en forfærdelig situation, bekymrer os meget, og derfor er det kun på sin plads at hjælpe UNICEF med deres arbejde i nærområderne, siger kommerciel direktør Jacob Jørgensen.

– Vi markerer det til aftenens kamp med en masse forskellige tiltag, der skal være med til at samle ind til UNICEF. Vi bortauktionerer spillernes specialtrøjer, sælger billeder af Erik til vores gæster i loungen og samler ind via MobilePay. De er eksperter i arbejdet med krigsområder, og så håber vi selvfølgelig, at vores bidrag kan være med til at gøre en forskel for de ukrainske børn. Hele beløbet går ubeskåret til UNICEF, uddyber Jacob Jørgensen og tilføjer:

– Det betyder meget for alle i klubben, at vi kan støtte børnene i Ukraine og samtidig bakke op om vores anfører Erik Sviatchenko og hans familie, som naturligvis er påvirkede af situationen.

MCH viser deres sympati med Ukraine og dets folk ved, at indgangshallen til Jyske Bank Boxen lyser op i Ukraines blå og gule farver i forbindelse med FC Midtjyllands hjemmekamp mod Viborg.

UNICEF: Alle bidrag er med til at gøre en forskel

FC Midtjyllands indsamling går ubeskåret til UNICEF, der lige nu arbejder på højtryk med nødhjælp, støtte og rådgivning til de 7,5 millioner ukrainske børn, som er fanget i konflikten.

– I UNICEF arbejder vi for Ukraines børn, der har akut behov for hjælp. Derfor er det fantastisk, at en af Danmarks største fodboldklubber har valgt at støtte UNICEF. I konflikter er børnene altid de mindste, men de største ofre, og lige nu er op mod 7,5 millioner børn fanget i konflikten i Ukraine. UNICEF hjælper dem blandt andet med vand, mad, medicin og beskyttelse. Og ved de mest benyttede flugtruter har vi mobile støttecentre, hvor børn og familier kan få støtte og rådgivning, og uledsagede børn kan få hjælp til at finde deres familier igen. Alle bidrag er med til at gøre en forskel, og jeg er så utrolig glad for, at FC Midtjylland står skulder ved skulder med UNICEF og børnene i Ukraine, siger Susanne Dahl, direktør for partnerskaber i UNICEF Danmark.

Støt via MobilePay og SMS

Du kan støtte FC Midtjyllands indsamling til UNICEF via MobilePay med et valgfrit beløb på 700016. Du kan også støtte med 100 kroner via SMS til nummeret 1900 med teksten “FCM” i beskedfeltet.

Alle bidrag er med til at gøre en forskel.