Førsteholdet

FC Midtjylland stopper samarbejdet med Albert Capellas

I kølvandet af skuffende præstationer i 3F Superliga har FC Midtjylland besluttet at opsige samarbejdet med Albert Capellas.

14/03/23
Mads Jakobsen
Foto: Getty Images

Spillet og resultaterne i de hjemlige turneringer har ikke udviklet sig i den ønskede retning, og derfor har klubben efter nøje overvejelser valgt at reagere.

– Vi leverede en mindeværdig europæisk kampagne med højt topniveau og store resultater, men kigger vi på de nationale præstationer under Albert, har vi ikke taget den forventede udvikling. Vi er gået tilbage på vores målepunkter og haft et væsentligt fald i vores Smartodds-rating. Samtidig har vi ikke set fremgang fra pre-season til nu, og efter grundig overvejelse er vi derfor nået frem til den erkendelse, at Albert ikke er den træner, som skal udvikle FC Midtjylland fremadrettet, udtaler administrerende direktør Claus Steinlein.

Den 55-årige catalaner blev ansat i august efter en grundig jagt på en ny cheftræner. Efter adskillige samtaler, hvor klubben og Albert Capellas så hinanden an, lignede det et godt match. Desværre har virkeligheden ikke levet op til dette.

– Nogle gange finder man bare ud af, at man ikke passer sammen. Vi må erkende, at vi ikke er lykkes. Det lignede et match; vi delte værdier og idéer om spillet. Vi er blevet bekræftet i Alberts værdier, men desværre har det vist sig ikke at være et sportsligt match. Vi forløste aldrig det, vi troede, vi kunne skabe sammen, og så er det vores ansvar at skride til handling, udtaler Claus Steinlein og uddyber:

– Vi takker Albert for indsatsen. Vi har tydeligt kunne mærke, at han har været på store europæiske adresser, hvorfra han har bragt en øget professionalisme og flere interessante tiltag til klubben, som vil sætte et positivt aftryk i fremtiden.

– Ikke enig, men jeg accepterer beslutningen

Albert Capellas udtaler:

– Jeg har haft en fantastisk tid i FC Midtjylland, og selvom jeg ikke er enig, accepterer jeg beslutningen. Jeg har haft nogle fantastiske øjeblikke, og jeg vil for altid huske tilbage på vores præstationer i Europa. Det gør mig ked af det, at vi ikke er lykkes i Superligaen, og jeg har haft et brændende ønske om at være med til at vende skuden.

– Der skal lyde en tak til alle i og omkring klubben. Tak til Claus og Svend for at give mig muligheden. Tak til fansene og sponsorerne for støtten. Og ikke mindst en tak til staben, alle ansatte og især spillerne for deres hårde arbejde. Jeg ønsker, at klubben opnår alle sine ambitiøse mål, og jeg er overbevist om, at FCM kommer tilbage i toppen igen.

I FC Midtjylland er der ærgrelse over, at projektet med Albert Capellas ikke er lykkes. Samtidig skal der nu arbejdes hårdt for at sikre kontinuitet på trænerbænken.

– Lige nu står vi et svært sted, og det skal vi have løst. Vi har haft for stor udskiftning på cheftrænerposten, og det er vi ikke tilfredse med. Vi skal have fundet den rette træner, så vi sikrer kontinuitet, siger Claus Steinlein.

Assistenttræner Carles Cuadrat stopper også i FC Midtjylland. Niels Lodberg tager midlertidigt over og står i spidsen for holdet til weekendens kamp mod Silkeborg IF.