Klubben

FC Midtjylland styrker den fysiske sektor

FC Midtjylland har lavet en aftale med Yannick Durand, der kommer til fra SønderjyskE som ny Head of Physical Performance. Derudover sker der en yderligere omstrukturering af klubbens fysiske sektor.

16/05/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

Til den kommende sæson sker der en række ændringer i FC Midtjyllands fysiske sektor.

Her hentes 38-årige Yannick Durand til klubben som ny Head of Physical Performance.

Yannick Durand har en baggrund i atletik fra Bordeaux i hjemlandet Frankrig, men har sidenhen specialiseret sig i fodbold gennem otte år hos SønderjyskE, hvor han fortsat vil være ansat indtil udgangen af sæsonen.

– Yannick bliver ansvarlig for hele vores fysiske træningssetup. Det betyder, han kommer til at have hovedsansvaret for den fysiske belastning på en træningsuge både på og udenfor banen. Han kommer til at arbejde tæt sammen med resten af trænerstaben om at opnå den rette mængde af fysisk- og taktisk træning, siger Head of High Performance & Sports Medicine i FCM, Thomas Bay, og fortsætter:

– Han har en rigtig god personlighed, karisma og udstråling, som er vigtig, når man skal lede et hold på banen og i træningslokalet. Derudover har Yannick mange års erfaring med at strukturere fysisk træning i fodbold. Sidst, har han en kandidat i Sports Science, og han forstår at tænke fysisk træning ind i en fodboldkontekst.

– Yannick kommer med en profil, der gør, at vi kan lægge yderligere lag på vores arbejde med spillernes fysiske formåen. Vi tror på, at hans kompetencer kan blive en inspirator for fysisk træning helt fra Guldminen til akademiet og op på førsteholdet.

Ansættelsen af Yannick Durand træder i kraft efter sommerferien, hvor han starter op sammen med resten af den fysiske stab til forberedelserne af den nye sæson.

Yderligere ændringer

Udover den eksterne rekruttering vil der også ske en intern omstrukturering af den fysiske stab.

Her bliver Jeppe Qvist ansat i en nyoprettet stilling som Head of Individual Development fra årgang U13 til U19. Indtil nu har han haft rollen som fysisk træner på akademiet.

Sidstnævnte rolle overtager Ciaran O’Reilly, når han overgår til at være Head of Performance på akademiet. Han har indtil nu haft en rolle som Lead Performance Coach på førsteholdet.

– Vi ønsker hele tiden at optimere både på og udenfor banen, og vi tror på, at denne omstrukturering kan være med til at udvikle klubben yderligere lige fra akademi til førstehold, siger Thomas Bay.

Thomas Bay selv vil i samme ombæring overgå til en ny rolle som Performance Director, hvor han skal stå for det overordnede ansvar for staben i klubbens fire sektorer; Performance, Sports Science, Medical og køkkenafdelingen.