Klubben

FC Midtjylland styrker det sportslige setup

Kristian Bach Bak forfremmes til assisterende sportschef, Michael Silberbauer bliver ny assistenttræner, og Jonas Dal tiltræder som ansvarlig for samarbejdet med FC Ebedei i Nigeria. De organisatoriske ændringer sker i jagten på fortsat sportslig udvikling.

15/06/22
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

For et år siden præsenterede FC Midtjylland Vision 2025 med målsætningen om at blive en top 50-klub i Europa.

FCM har avanceret 25 pladser på UEFA’s rangliste i den forgangne sæson og er nu placeret som nummer 87. For at fortsætte den opadgående kurve foretages en række organisatoriske ændringer i den sportslige afdeling.

– Vi har taget store skridt i de sidste fem år, hvor vi har vundet fire titler, endt i top 2 i ligaen i alle sæsoner og spillet to europæiske gruppespil, men vi er sultne efter mere. Vi skal steppe op på alle fronter for at leve op til vores ambition om at blive en top 50-klub i Europa. Derfor styrker vi det sportslige setup, fortæller administrerende direktør Claus Steinlein.

Kristian Bach Bak forfremmes til en ny rolle som assisterende sportschef efter at have været assistenttræner i seks år. Her kommer den tidligere anfører udover scouting til at have fokus på kulturen og DNA’en i FC Midtjylland.

Michael Silberbauer bliver ny assistenttræner for Bo Henriksen. Den tidligere landsholdsspiller vender dermed tilbage til FCM, hvor han var akademitræner i 20/21-sæsonen, inden han blev lånt ud til FC Basel i Schweiz.

I samme ombæring intensiverer FC Midtjylland indsatsen i FC Ebedei i Nigeria, hvor Jonas Dal tiltræder rollen som ansvarlig for samarbejdet med FC Ebedei. Fra 2003 til 2013 var Jonas Dal en del af trænerstaben i FCM, hvor han dengang havde et stort ansvar i forbindelse med klubbens nigerianske spillere.