Klubben

FC Midtjylland styrker fundamentet og rejser ny kapital

Med en investering på et trecifret millionbeløb opnår HEARTLAND 25% medejerskab af FC Midtjylland, hvilket gør det muligt at iværksætte en række strategisk vigtige byggeprojekter.

04/06/21
Mads Jakobsen
Foto: Getty Images

Den store millioninvestering skal blandt andet bruges til opførelsen af et topmoderne træningsanlæg, som skal huse både Superliga-truppen, Akademiet og Guldminen, ligesom FC Midtjylland hen over sommeren påbegynder en udvidelse af hovedtribunen på MCH Arena med nye loungefaciliteter og øget tilskuerkapacitet. Alt sammen en del af klubbens Vision 2025, der skal placere FC Midtjylland blandt Europas 50 bedste fodboldklubber.

– Vi er glade og stolte over, at en så ambitiøs investor som HEARTLAND ser potentialet i FC Midtjylland. Vi er ikke i tvivl om, at den nye sammensætning af ejerkredsen samlet vil bidrage væsentligt til at løfte FC Midtjylland til næste niveau, siger FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen.

FC Midtjylland er et regionalt fyrtårn bygget op omkring 146 samarbejdsklubber med børn, unge og frivillige, som alle yder en stor indsats. Den tilgang til talent, partnerskaber og hårdt arbejde, der flyder i klubbens DNA, samler folk i regionen på tværs af bygrænser, kultur og nationaliteter – et værdigrundlag, som HEARTLAND-ejer Anders Holch Povlsen ønsker at støtte op om.

– Vi tror meget på drømmen, drivkraften og de menneskelige værdier, som også afspejler sig i vores tilgang til investeringer. Derfor er vi glade for at kunne være med til at skabe nogle nye gode rammer for mange af de unge mennesker, der med talent og vedholdenhed kan gå hen og blive rollemodeller – også for områdets børn og unge, uddyber Anders Holch Povlsen.

FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein, er utrolig glad for at have fået HEARTLAND med på holdet.

– Med HEARTLAND’s indtræden i klubbens ejerkreds går et stort ønske i opfyldelse, som vil styrke klubben på mange niveauer. Først og fremmest ligger det HEARTLAND tungt på sinde at samle mennesker samt styrke fællesskabet og båndet til de lokale rødder. Med HEARTLAND’s engagement og investering i ryggen er jeg ikke i tvivl om, at vi kommer til at udrette meget mere socialt, at vi får endnu flere stjernefrø til at blomstre og ikke mindst, at vi når klubbens næste ambition indenfor fodbolden – nemlig at gøre FC Midtjylland gældende ikke bare i Danmark, men i Europa, siger Claus Steinlein.

På det forretningsmæssige plan har HEARTLAND udvist særlig interesse for klubbens brug af data.

– Vi er imponerede over den analytiske tilgang til data, som FCM formår at koble med talentudvikling og spillervurderinger – et område, som tydeligt har været med til at løfte klubben til sit nuværende niveau, udtaler Lise Kaae, CEO i HEARTLAND.

FCM-direktøren glæder sig personligt meget til det fremtidige samarbejde med HEARTLAND.

– Vi kunne ganske enkelt ikke ønske os nogen bedre medinvestor i den spændende udviklingsproces, vi som Superliga-klub lige nu befinder os i, tilføjer Claus Steinlein.

FC Midtjylland præsenterer flere detaljer og tanker bag byggeprojekterne og HEARTLAND’s investering i klubben på et pressemøde, der indledes på MCH Arena i disse minutter.

Du kan også læse mere om Vision 2025 og se visualiseringer af de tre byggeprojekter på linket nedenfor.

Læs om Vision 2025