Førsteholdet

FC Midtjylland træder ind i pokalturneringen

Det kompakte kampprogram intensiveres yderligere, når FCM i dag møder HB Køge i Pokalturneringen. Det er ambitionen at vinde Sydbank Pokalen, lyder det fra Kristian Bach Bak.

11/11/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

Sæsonen 20/21 byder dog ikke blot på 3F Superliga og Champions League for FC Midtjyllands vedkommende. Også Sydbank Pokalen er en turnering, hvor de danske mestre jagter succes.

FCM træder ind i 3. runde sammen med resten af top 5 og sidste års pokalmestre, SønderjyskE. Her venter HB Køge på udebane.

COVID-19 udskudte starten af denne sæson, som alligevel skal færdiggøres inden det planlagte EM i sommeren 2021. Det giver et sammenpresset kampprogram og betyder, at flere pokalrunder spilles i landskampspauserne.

Det gør sig også gældende for 3. runde af Sydbank Pokalen, hvor FC Midtjylland altså spiller i eftermiddag i Køge. Dermed er hele ti spillere ikke til rådighed til opgøret.

Assistenttræner Kristian Bach Bak fokuserer dog ikke på de manglende spillere, men han og resten af trænerteamet glæder sig derimod til at se nye spillere i aktion.

– Selvfølgelig er timingen af kampen i forhold til et kompakt kampprogram og landsholdssamling ikke helt optimal, men vi skal huske på, at vi har en bred trup fuld af fantastiske spillere. Vi har drømt om at spille mange kampe, og selvom det er en ’tough’ periode, er det jo også fed tid for os alle sammen, fortæller Kristian Bach Bak.

Flere spillere i truppen har mulighed for førsteholdsdebut for FC Midtjylland i morgen. Heriblandt er der et par U19-spillere med på trods af, at de har en vigtig kamp i U19-ligaen allerede fredag.

– Kampen bliver også en mulighed for at se nogle spillere an, som måske ikke har spillet så meget i år, og det kan jo give nogle svar. Vi har også et par unge og spændende kræfter med, så dem ser vi også frem til at se, siger assistenttræneren.

3F Superligaen forløber helt indtil 21. december, hvor FCM har sin sidste kamp inden vinterpausen, inden ligaen starter op igen 4. februar. Et ligeledes hæsblæsende forår komprimeres endnu mere rent kampmæssigt, idet både kvart- og semifinalerne afvikles over to opgør.

Såfremt FC Midtjylland går videre i Sydbank Pokalen, er der altså lagt op til endnu flere kampe i den historisk kompakte 20/21-sæson.

– Vi går efter at vinde, alt vi stiller op i

Sidste år røg FC Midtjylland ud i netop 3. runde mod Fremad Amager, hvorimod der var mere glæde at finde sæsonen inden. Her vandt midtjyderne pokalturneringen efter en finalesejr på straffespark mod Brøndby.

Den mindeværdige majdag i 2019 var femte gang, at FCM var i Parken for at spille pokalfinale. Sejren mod Brøndby var en længe ventet revanche fra finalenederlag mod dem tilbage i 2003 og 2005.

Jagten på den anden pokaltitel indledes i dag.

– I forrige sæson havde vi jo en fed oplevelse med at vinde pokalturneringen, og det vil vi gerne prøve igen. Men det handler også om vores selvforståelse. Vi går efter at vinde alt, hvad vi stiller op i, og derfor er der heller ingen tvivl om, at det er vores ambition at vinde titlen, slår Kristian Bach Bak fast og afslutter:

– Det kunne være fedt at vinde en double, og med den stærke og brede trup, vi har, er det selvfølgelig det, vi jagter.

Følg kampen

Udekampen i Sydbank Pokalen mod HB Køge fløjtes i gang kl. 16.30 på Capelli Sport Stadion. Du kan se opgøret direkte på DR1 og DRTV med optakt fra 16.15 eller følge det i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Matchcenteret i FCM-appen og på fcm.dk dækker desværre ikke kampen, da OPTA ikke leverer data fra pokalturneringen.