Klubben

FC Midtjyllands regnskab for 19/20

Efter to fantastiske regnskabsår med et samlet overskud på mere end 120 millioner kroner forlader FC Midtjylland 2019/20-sæsonen med et underskud på 19,5 millioner kroner.

11/11/20
Mads Jakobsen
Foto: Getty Images

For FC Midtjyllands vedkommende vil 2019/20 sæsonen først og fremmest blive husket for, at klubben i suveræn stil sikrede sig sit tredje danske mesterskab på blot seks år.

Derudover står sæsonen tilbage som en af mest usædvanlige nogensinde i den forstand, at den blev afbrudt af en pandemi, herefter genoptaget og spillet færdig med måneders forsinkelse på halvtomme stadions.

– De indførte restriktioner på stadion og den manglende likviditet i transfermarkedet har selvsagt været et hårdt slag for fodboldindustrien, og vi er naturligvis også blevet ramt, forklarer bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

Efter to fantastiske regnskabsår med et samlet overskud på mere end 120 mil kroner forlader FC Midtjylland 2019/20 sæsonen med et underskud på 19,5 millioner kroner. I det længere perspektiv glæder bestyrelsesformanden sig til gengæld over, at FC Midtjyllands forretning over tid har vist sig robust.

– På trods af underskuddet i 19/20 har vi samlet over de seneste fem år leveret et overskud på mere end 80 millioner kroner, og det er bevis på, at vores strategi og forretningsmodel er holdbar.

FC Midtjylland har foreløbigt suspenderet forventningerne til 2020/21 regnskabet på grund af usikkerheden omkring de fortsatte corona restriktioner.

– Der er stadig stor usikkerhed omkring, hvornår vi kan spille foran vores meget savnede fans og partnere igen, og ligeledes er det uklart, hvordan pandemien vil påvirke markedet i de kommende transfervinduer. Derfor er vi lige nu ikke i stand til at melde noget troværdigt ud omkring forventningerne til næste års regnskab, siger Rasmus Ankersen.

Se årsrapporten her