Billetinfo
Se info om billetsalg til forårets første hjemmekampe

Førsteholdet

FCM forlænger aftalen med talentfuld midtbanekreatør

19-årige Andreas Nibe, som kom til FC Midtjylland fra Kerteminde BK i 2016, har skrevet under på en fem år lang kontraktforlængelse.

14/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Siden 13-årsalderen har Andreas Nibe snøret støvlerne i FC Midtjylland. Nu underskriver den 19-årige midtbanespiller en ny femårig aftale, som strækker sig frem til den 30. juni 2027.

– Andreas er en af vores egne, som har taget hele vejen gennem vores talentsystem i Herning Elite og videre på akademiet. De seneste år har han taget store skridt i sin udvikling, og vi er meget tilfredse med at forlænge aftalen, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Han er en teknisk og boldsikker midtbanespiller, som passer godt ind i den måde, vi ønsker at spille fodbold i Midtjylland. Han kan bryde en forsvarskæde med sine skarpe afleveringer, ligesom han har en god indlægsfod og et klogt fodboldhoved.

Andreas Nibe er i øjeblikket en del af det stærke U19-hold, som har vundet fire af sæsonens første fem kampe. Her har midtbanekreatøren bidraget med tre assists.

– Det er altid yderst positivt, når en akademispiller, som har taget hele vejen op gennem systemet, fortsætter på en lang aftale i Midtjylland. Andreas er i øjeblikket en stor profil på vores U19-hold, og vi tror på, at han kan tage store skridt i sin udvikling de kommende år, siger Svend Graversen.

God udviklingsplan

Hovedpersonen selv udtrykker stor glæde over kontraktforlængelsen.

– Jeg har sammen med klubben fået lagt en god plan for min udvikling de kommende år. Midtjylland er et godt sted at udvikle sig som fodboldspiller, og jeg tror på, det her kan være med til, at jeg tager de næste skridt, siger Andreas Nibe og fortsætter:

– Jeg håber, jeg vil udvikle mig meget de næste år. Jeg skal vænne mig til seniorfodbold, og det er særligt noget, jeg skal forbedre mig til at kunne spille i.

– Det er selvfølgelig stort, at klubben giver mig det her skulderklap, og det er noget, der betyder meget for mig. Jeg er stolt over at skrive under på en ny kontrakt, fordi det ikke er alle, som får muligheden for at blive professionel fodboldspiller. Derudover er det ekstra specielt, at det er i en stor klub som Midtjylland.

Den 19-årige midtbanespiller har i sin FCM-tid spillet seks Youth League-kampe, hvor det er blevet til en scoring og tre assists. Han har også en række kampe i Reserveligaen på CV’et og har ligeledes siddet på bænken for førsteholdet.