Førsteholdet

FCM henter colombiansk forsvarstalent

Den 21-årige midterforsvarer Pablo Ortiz kommer til FC Midtjylland på en 18 måneder lang lejeaftale med købsoption.

04/02/22
Jens Risom
Foto: Getty Images

FC Midtjylland er kendt for at udvikle både lokale og internationale talenter. Det næste talentfulde navn i rækken, som skal udvikle sig i den sorte trøje, er forsvarsspilleren Pablo Ortiz, der blev sikret få timer før vinterens transfervindue lukkede mandag aften. Han kommer til heden fra America de Cali i Colombia på en halvandet år lang lejeaftale, hvor FCM har sikret en købsoption.

21-årige Ortiz er en venstrebenet midterforsvarer, der også kan spille venstre back. Den 190 centimeter høje stoppers største forcer er fart og fysik.

– Vores scoutingteam har fundet en rigtig spændende spiller i Pablo Ortiz i Colombia, som vi har kigget nærmere på i en længere periode. Pablo har en god defensiv pakke, hvor hans hurtighed og fysik skiller sig ud, og han er samtidig glimrende på bolden, fortæller sportschef Svend Graversen.

Pablo Ortiz fik sin fodboldopvækst i den colombianske storklub America de Cali, hvor han var i hele sin ungdomstid og fik seniordebut i 2020. I alt står han noteret for 55 kampe for America de Cali, som han vandt det colombianske mesterskab med i 2020.

Derudover har han erfaring fra både Libertadores og Copa Sudamericana, som er de sydamerikanske pendanter til Champions League og Europa League, og han var indkaldt til det columbianske A-landshold i februar 2021.

– På trods af sin unge alder har han spillet meget og fast i America de Cali, og vi glæder os til at se hans evner hos os. Nu er det vores opgave at integrere ham godt i FC Midtjylland, og det gælder både det kulturelle og spillemæssige, forklarer Svend Graversen og afslutter:

– I første omgang er det en spiller, som vi skal udvikle yderligere, hvor vi især skal arbejde med de taktiske aspekter. Med hans fysik er der ingen tvivl om, at han har et stort potentiale, og det skal vi i fællesskab forløse.

Pablo Ortiz er hentet på en lejeaftale, der løber frem til den 30. juni 2023 og indebærer en købsoption.