Førsteholdet

FCM henter ivoriansk midtbanespiller

Chris Kouakou skifter til FC Midtjylland, hvor han har skrevet under på en fireårig aftale.

03/07/22
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

FC Midtjyllands midtbane forstærkes med 22-årige Chris Kouakou fra Elfenbenskysten. Den centrale midtbanespiller kommer til fra tunesisk fodbold, hvor han senest har optrådt for Club Sportif Sfaxien.

Her har den unge ivorianer blandt andet prøvet kræfter med CAF Champions League, som er den bedste internationale turnering i Afrika.

– Vi har fulgt Chris i en længere periode og har set en dynamisk midtbanespiller med en spændende fysisk pakke, hvor særligt hans fart med bolden, løbekapacitet og presspil gør, at han fylder meget inde på midtbanen, hvor han kan dække alle pladser, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– I første omgang er det en spiller, som vi skal udvikle yderligere, hvor vi skal arbejde med de taktiske aspekter. Men der hersker ingen tvivl om, at han har et stort potentiale, og det skal vi i fællesskab forløse. Nu er det vores opgave at integrere ham godt i FC Midtjylland både kulturelt og spillemæssigt.

I 20/21-sæsonen blev Chris Kouakou kåret til den bedste udenlandske spiller i den tunesiske liga, mens det dog kun blev til otte kampe i den forgangne sæson.

Nu glæder midtbanespilleren sig til at tage det næste skridt i sin karriere i FC Midtjylland.

– Jeg er utroligt glad for at være på plads i FC Midtjylland. Jeg har fået et rigtigt godt indtryk af klubben, og det bliver spændende at være en del af et så ambitiøst miljø. Jeg kan allerede mærke sulten efter trofæer, og det glæder jeg mig til at bidrage til, fortæller Chris Kouakou og tilføjer:

– Jeg kan godt lide at være på bolden og sætte mine holdkammerater i scene med gode afleveringer, og så bidrager jeg med masser af løb inde på midtbanen. Først og fremmest skal jeg falde godt på plads i klubben og lære holdets spillestil. Jeg håber selvfølgelig, at jeg kan imponere fansene og hjælpe holdet til succes. Det vil jeg arbejde hårdt for.

Chris Kouakou har sat sin signatur på en fireårig kontrakt, som løber frem til den 30. juni 2026. Han får nummer 19.