Akademiet

FCM henter norsk offensivtalent

16-årige Sander Brostrøm skifter fra Rosenborg til FC Midtjylland på en treårig aftale.

27/06/22
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

FC Midtjyllands akademi får tilslutning af Sander Brostrøm, som kommer til fra Rosenborg BK i Norge. Den 16-årige nordmand, der måler 187 centimeter, kan spille både angriber og kant.

Netop Rosenborg var modstanderen i 1. runde i Youth League i den forgangne sæson. FCM vandt det opgør med hele 14-3 over to kampe, men værd at bemærke er det også, at Sander Brostrøm scorede et af nordmændenes mål i det første opgør.

Nu er offensivtalentet klar til at trække i FCM-trøjen, og det glæder akademichef Flemming Broe.

– Vi er rigtigt glade for at kunne byde Sander velkommen i FC Midtjylland. Hans potentiale er stort, og nu er det vores opgave i fællesskab at forløse det. Vi glæder os til at tage hul på samarbejdet og se ham på træningsbanen og i kamp, siger Flemming Broe og tilføjer:

– Sander er en teknisk velfunderet spiller, der er alsidig i offensiven, hvor han med sin direkthed er farlig som både målscorer og assistspiller. Samtidig har han en fysisk fremtoning og en god fart, og den samlede pakke gør, at det bliver rigtigt spændende at arbejde med ham.

Der var ligeledes smil at spore hos Sander Brostrøm efter underskrivelsen af kontrakten.

– Jeg er super glad for og stolt af at have skrevet under på aftalen med FC Midtjylland. Det føles godt at have det hele på plads, og nu glæder jeg mig bare til at komme i gang, når den nye sæson starter, smiler Sander Brostrøm, der i samme ombæring fortæller om sine styrker på banen:

– Jeg har en stærk fysik og er god én mod én. Mine afslutninger er også en af mine spidskompetencer. Men jeg skal stadig udvikle mig, og der er FC Midtjylland et godt sted at gøre det.

Den 16-årige offensivspiller har indstillet sigtekornet på at komme godt fra start i FCM, når akademiet begynder opstarten midt i juli.

– Jeg håber først og fremmest at få en god start på akademiet. Det har jeg fokus på nu, og så handler det om hele tiden at blive en bedre fodboldspiller. Jeg har selvfølgelig drømme om at slå til på seniorplan, men i første omgang tænker jeg bare på at komme godt i gang i klubben, lyder det fra Sander Brostrøm.

Aftalen løber frem til den 30. juni 2025.