Klubben

FCM, ISI Idrætshøjskole og DBU gennemfører historisk træneruddannelse

FC Midtjylland, ISI Idrætshøjskole og DBU er gået sammen om en ny engelsksproget C1-, C2- og C3-træneruddannelse, der på unik vis kombinerer en lang række aspekter fra trænerfaget gennem specialister i og omkring en af Danmarks førende og mest innovative fodboldklubber.

23/04/24
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

For første gang i dansk fodbolds historie er det nu muligt at tage en engelsksproget C1-, C2- og C3-træneruddannelse, som er de tre trin i den godkendte UEFA C-træneruddannelse målrettet børne- og ungdomstrænere.

Forløbet er skabt i et tæt samarbejde mellem FC Midtjylland, ISI Idrætshøjskole samt DBU, og har kørt fra august 2023 til i dag med 15 kursister koblet på i år ét.

René Lybek Hansen, Head of Youth Academy Recruitment i FCM samt ansvarlig for fodboldtrænerlinjen på ISI Idrætshøjskole, fortæller her:

– Vores ambition er at skabe en unik træneruddannelse med fokus på den individuelle udvikling i et stærkt og dynamisk fællesskab, siger han ambitiøst og fortsætter:

– Vi sikrer et UEFA-godkendt grundelement i de her elevers træneruddannelse, og så bygger vi alt det, vi har erfaret gennem FC Midtjylland, på udenom; adfærdsprofiler, ledelse, supervision på banerne og meget andet. Alt det, der lige går et spadestik dybere, end uddannelsen normalt gør. Det skal medvirke til, at vi får et endnu bedre og stærkere projekt op at stå.

– Fundamentet for uddannelsen er at uddanne endnu dygtigere fodboldtrænere og -ledere. Vi skal give dem noget, der ikke ligger i det nuværende system. Vi har alle muligheder for at kombinere uddannelsen ovre fra højskolen med kompetencer fra FC Midtjylland og dens moderklubber, som jo ligger lige i baghaven. Samtidig har vi nogle fantastiske faciliteter i FCM, på højskolen og Ikast Complete.

– Vi har en kæmpe fordel, fordi vi kan trække på alle de ressourcer, der er i og omkring FC Midtjylland. Vi bruger den viden, som er i klubben – alle de specialister her er – til at undervise folk på træneruddannelsen. Cheftrænerne på akademiet underviser i FCM’s spillestilsmodel og fokusset på den individuelle udvikling, der er dataspecialister, som giver sin viden videre, og meget mere, siger René Lybek Hansen.

Uddannelsen ligger som en del af undervisningsmiljøet på ISI Idrætshøjskole, er kommet op at stå i fællesskab med DBU og sker i et tæt samarbejde med FC Midtjyllands akademi, Guldminen og de mange specialister, som her er ansat.

På højskolen vil du – som et væsentligt supplement til at blive en dygtig træner – indgå i nogle sociale rammer sammen med andre engagerede unge, der kan være med til at udbygge dine menneskelige kompetencer, udfordre dig ved at arbejde med dine grænser og samarbejdsevner samt give dig store oplevelser gennem nogle fede rejser.

Du kan allerede nu melde dig ind på fodboldtrænerlinjen på ISI Idrætshøjskole og blive en del af kurset. Læs mere nedenfor.

Fodboldtrænerlinjen på ISI Idrætshøjskole

Yderligere om uddannelsen

På fodboldtrænerlinjen på ISI Idrætshøjskole kombinerer du trænerkompetencer med den værdifulde personlige udvikling, som følger med et højskoleophold. Lige midt i et af Danmarks stærkeste fodboldmiljøer med FC Midtjylland i spidsen. Den kvalitetskombination finder du ingen andre steder.

Idéen om en engelsksproget C1-, C2-, og C3-uddannelse, influeret af de mange ressourcer i og omkring FC Midtjylland, stammer fra Jan Knudsen, Head of Coaching i FCM, som har skrevet en Pro-Licens opgave om selvsamme emne.

Jan Knudsen har gjort sig nogle grundtanker omkring, hvordan man kan videreudvikle trænere i dansk fodbold baseret på sin egen store fodbolderfaring samt mangeårig ledelseserfaring med henblik på strategi, organisationsudvikling og projektledelse.