Førsteholdet

FCM lider nederlag i polsk test

Dagens træningskamp mod Lech Poznan gav spilleminutter til 21 spillere og endte med et 3-2-nederlag. Daniel Høegh og Rasmus Nicolaisen stod for de midtjyske scoringer.

07/07/21
Jens Risom

Onsdag eftermiddag bød på opstartens anden træningskamp. Den fandt sted i Polen, hvor FC Midtjyllands trup og stab i øjeblikket er på træningslejr.

Modstanderen var polske Lech Poznan, som i sidste sæson blev nummer 11 i den polske liga, men de var til gengæld i Europa League-gruppespillet. Der var dermed lagt op til en testkamp med højt niveau.

Bo Henriksen havde valgt følgende 11 FCM’ere fra start i kampen, hvor trænerstaben havde planlagt et par udskiftninger i pausen samt resten af markspillerne efter en times spil.

Start XI (4-2-3-1): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Daniel Høgh, Paulinho, Victor Torp, Raphael Onyedika, Gustav Isaksen, Anders Dreyer, Pione Sisto, Junior Brumado.

Bænken: Jared Thomson, Dion Cools, Rasmus Nicolaisen, Joel Andersson, Oliver Olsen, Nikolas Dyhr, Nicolas Madsen, Mikael Andersson, Aral Simsir, Mads Hansen, Oscar Fraulo, Victor Lind.

De to mandskaber skulle lige se hinanden an og finde sig selv på banen fra start. Der var således ikke mange store chancer i indledningen, men derimod masser af dueller på midten af banen.

Til gengæld meldte Paulinho sin ankomst til denne sæson med sit ‘signature move’ – en veludført kanal efter blot tre minutters spil.

Første chance tilfaldt Daniel Høegh ved en dødbold efter cirka et kvarters spil, og det igangsatte en glimrende FCM-periode.

Victor Torp fik blokeret et fint spark fra kanten af feltet, inden Dreyer forspildte en stor kontramulighed, da han mistimede sin aflevering til en helt blank Gustav Isaksen.

Alligevel var det Lech Poznan, som tog føringen efter en halv times spil. Den tidligere Superliga-spiller Mikael Ishak udnyttede et ganske tyndt straffespark. Elias Olafsson var ellers tæt på at nå ud til afslutningen.

Det satte en stopper for FC Midtjyllands overtag i resten af 1. halvleg, hvor det var mere besværligt for danskerne at få spillet til at glide.

Og det var egentligt historien for hele 1. halvleg, at der manglede den sidste kvalitet over hele linjen for FCM.

På måltavlen stod der fortsat 1-0 til hjemmeholdet, da dommeren fløjtede til pause. Her blev Nikolas Dyhr og Nicolas Madsen sat på banen.

De cirka 1.000 fremmødte tilskuere og streaming-seerne fik ikke meget underholdning i det første kvarter af 2. halvleg. Det var lige, indtil FCM udlignede i det 61. minut.

En løs bold efter et hjørnespark faldt til Daniel Høegh, som smukt helflugtede bolden over i det lange hjørne.

I forbindelse med udligningen foretog FC Midtjylland otte udskiftninger. Rasmus Nicolaisen, Dion Cools, Joel Anderson, Mikael Anderson, Oscar Fraulo, Aral Simsir, Mads Hansen og Victor Lind kom på banen til den sidste halve time.

Kort efter målet og indskiftningerne var det tæt på at blive 2-1 til FCM, da Victor Lind kom igennem. Hans førsteberøring blev dog en anelse for lang, hvorfor han blev presset en smule i afslutningsøjeblikket og missede chancen.

I stedet generhvervede Lech Poznan sig føringen med et kvarter igen, da FCM ikke fik clearet et hjørnespark. Fem minutter senere gentog scenariet sig, da hjemmeholdet scorede efter en ny dødbold.

Tre minutter før tid reducerede Rasmus Nicolaisen på et flot hovedstød fra straffesparkspletten.

Det var dog ikke det sidste højdepunkt i kampen. Således blev Nicolas Madsen vist ud på baggrund af en tackling kort efter reduceringen.

Mere blev det ikke til i dagens træningskamp, som dermed endte 3-2 til Lech Poznan.

Nu fortsætter træningslejren i det polske for FC Midtjyllands vedkommende, inden der venter opstartens sidste testkamp på lørdag kl. 17.00 mod Sigma Olomouc. Den kamp kan også følges på livestreaming.