Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Akademiet

FCM præsterede flot og gik i finalen til ungdomsturnering i Holland

U19-mandskabet slog prominente modstandere på vejen til finalen i den internationale turnering Terborg Tournament i den forgangne weekend.

31/05/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjyllands ældste akademister rundede sæsonen af med at deltage i Terborg Tournament i Holland i den forgangne weekend.

Her spillede U19 sig helt frem til finalen, hvor det blev til et nederlag i straffesparkskonkurrence til Vitesse.

Turneringen bestod af otte U19-hold fra Europa og Brasilien og blev afviklet med et gruppespil og efterfølgende knockoutfase med kampe á 2 x 25 minutter fra fredag til søndag.

FC Midtjylland lagde ud med at slå Borussia Mönchengladbach 1-0 og brasilianske Palmeiras 2-1, inden den sidste gruppekamp mod Vitesse endte 0-0. Det betød, at midtjyderne vandt gruppen og gik i semifinalen.

Her blev Genk, der ligesom FCM gik langt i Youth League i den forgangne sæson, besejret 2-0, inden Vitesse endnu engang var modstanderen i finalen.

Finalen sluttede 1-1, hvorfor det hele skulle afgøres på straffespark. Her trak hollænderne det længste strå og vandt 5-4.

Kenneth Andersen: Spillerne bliver udfordret på en anden måde

U19-holdet har i løbet af sæsonen fået masser af international erfaring i både Youth League og andre ungdomsturneringer i et kortere format.

Cheftræner Kenneth Andersen glæder sig over sit mandskabs præstation til turneringen i Holland og muligheden for at blive udfordret af internationale modstandere.

– Det er en turnering, vi har været med i før, og som altid er det på et højt spillemæssigt niveau. Det gør vi for at møde noget, vi ikke er oppe mod til hverdag. Spillerne bliver udfordret på en anden måde, når de spiller mod et brasiliansk hold for eksempel, siger Kenneth Andersen.

– Det var meget tilfredsstillende at spille sig i finalen. Vi burde have vundet den i ordinær tid. Vi spillede ellers en forrygende kamp og skabte mange chancer, men vi udnyttede dem ganske enkelt ikke, så det var vores egen skyld, at den endte i straffesparkskonkurrence, og der kan alt jo ske, tilføjer han.

– Vi formåede at holde modstanderne væk fra mange chancer i de fleste kampe, og det var endda til trods for, at vi prøvede at spille et andet system. Vi lykkedes rigtigt fint spillemæssigt, og drengene gjorde det sindssygt godt mod nogle gode modstandere. Vi slog blandt andet Genk, som også gik langt i Youth League tidligere på sæsonen.

Det var de sidste kampe for U19 i denne sæson, som bød på en kvartfinale i UEFA Youth League og sølvmedaljer i U19 Ligaen.

– Turneringen var en god måde at slutte en god sæson af. Samtidig var det også en god måde at bygge op til næste sæson. Vi skal holde fast i denne måde at spille på og tage mange af de gode ting med os videre, afslutter Kenneth Andersen.

Det er også værd at notere sig, at Oscar Fraulo blev kåret til turneringens bedste spiller, mens Nicholas Beetson blev kåret til turneringens bedste målmand.