FCM Samfund

FCM Samfund på trøjerne i Europa

Den opmærksomme fan har sikkert lagt mærke til, at FCM Samfund altid er eksponeret på trøjerne i de europæiske turneringer. I år er ingen undtagelse.

21/10/21
Morten Andreasen
Foto: FC Midtjylland

FCM-spillerne bærer stolt FCM Samfund på spillertrøjerne i Europa. Årsagen er, at UEFA tillader de deltagende klubber at bruge en eksponeringsplads på deres respektive europæiske trøjer på at fremme kendskabet til egne CSR-projekter.

FCM Samfund er FC Midtjyllands afdeling for arbejdet med social ansvarlighed. Her arbejder man ud fra, at alle mennesker besidder et talent, og i FCM Samfund hjælper man med at finde og dyrke talentet hos den enkelte. Det gør sig gældende i forhold til unge med udfordringer i livet, der skal videre i uddannelse eller job i projektet “Sammen Går Vi På Banen”, og det gør sig også gældende i projektet med julegaver til børn i udsatte familier med begrænsede økonomiske midler.

– Vores indsats i FCM Samfund gør en kæmpe forskel for mange mennesker, og det gør os – alle fra Superliga-spillere til ansatte i administrationen – ekstremt stolte. Vi mærker, at FC Midtjylland er vokset som klub, og vi føler et stort ansvar for at give meget tilbage til mange. Også dem, der ikke går op i fodbold. Derfor har det stor betydning for os, at vi kan bære FCM Samfund på trøjerne i de europæiske kampe, fortæller Preben Rokkjær, marketing- og supportdirektør i FC Midtjylland.

Fodbold – og i særdeleshed de europæiske kampe – får stor bevågenhed både nationalt og internationalt. Fodbold er verdens største sportsgren, og UEFA tager et stort ansvar for at sikre, at de individuelle klubber hele tiden får bedre mulighed for at gøre en forskel lige netop dér, hvor man ønsker at gøre en forskel.

– På tværs af klubben er vi engageret omkring FCM Samfund, hvilket også involverer vores anfører Erik Sviatchenko, som går forrest og sidder med i bestyrelsen for FCM Samfund. Men det er ikke kun Erik. Involveringen gælder også de øvrige spillere, som blandt mange aktiviteter bidrager med at køre ud til lokale familier for at aflevere julegaver og give børnene en ekstra stor oplevelse op mod jul hvert år, lyder det fra Preben Rokkjær.

Europa-trøjen i Ulveshoppen

FC Midtjyllands officielle Europa-trøje er skabt i samarbejde med Nike. Den er i et stilfuldt design i hvidt med et strejf af rødt og guld og diskrete grafiske detaljer.

Se trøjen i Ulveshoppen