Førsteholdet

FCM sejrer i første træningskamp

Opstartens første test resulterede i en 3-2-sejr mod OB. Læs her, hvordan det gik til, og få assistenttræner Henrik Jensens reaktion på kampen.

25/06/22
Jens Risom

Lørdag eftermiddag tog FC Midtjylland for alvor hul på forberedelserne frem mod den nye sæson, da opstartens første træningskamp blev spillet mod OB.

Det skete på Tarm Stadion i anledningen af, at FCM’s samarbejdsklub Tarm IF fejrede 125 års jubilæum. Her var godt 500 tilskuere mødt op til opgøret.

Som sædvanligt i opstartens første fase var der lagt op til en kamp med 22 spillere i aktion, som alle skulle have 45 minutter i benene. Det kastede følgende to opstillinger af sig.

Start XI – 1. halvleg (3-4-3): Elias Olafsson, Ousmane Diomande, Erik Sviatchenko, Juninho, Victor Bak, Nikolas Dyhr, Charles, Andreas Nibe, Valdemar Andreasen, Sory Kaba, Juan Moreno.

Start XI – 2. halvleg (3-4-3): Valdemar Birksø, Henrik Dalsgaard, Daniel Høegh, Pablo Ortiz, Mads Døhr Thychosen, Paulinho, Oliver Sørensen, Obule Sunday Moses, Victor Lind, Frederik Heiselberg, Pione Sisto.

Selvom der var tale om en træningskamp, blev der gået til stålet fra start, hvor flere hårde tacklinger satte sit præg på kampen. Spillemæssigt var der mere at ønske sig i en begivenhedsfattig indledning.

OB bragte sig midtvejs i 1. halvleg foran, da Max Fenger flot headede et indlæg i kassen. Føringen blev fordoblet efter 35 minutters spil ved Charly Hornemann, da fynboerne løb kontra og udnyttede et lidt uorganiseret restforsvar.

Ellers stod der egentligt FCM på det meste af de første 45 minutter. Tilbagevendte Sory Kaba og Erik Sviatchenko havde begge et par fine muligheder, men det blev ikke til nogen midtjyske scoringer inden pausen, hvor der altså stod 2-0 til OB.

De fremmødte tilskuere skulle blot vente et par minutter efter pausen på en reducering. Den lokale helt Frederik Heiselberg opsnappede en dårlig tilbagelægning og serverede bolden på et sølvfad for Pione Sisto, som lagde kuglen i et tomt mål.

Ti minutter senere var Heiselberg igen i oplæggerens rolle, da han sendte Victor Lind i dybden med en lang aflevering. Lind takkede ved at udligne til 2-2.

Heiselberg var i et par omgange tæt på at blive målscorer selv, men hans gode afslutninger blev reddet af både målmanden og Henrik Dalsgaard, der på uheldig vis blokerede for en scoring.

I stedet blev det den unge nigerianer Obule Sunday Moses, som kort før tid gjorde det til 3-2 og blev matchvinder.

FC Midtjylland – OB 3-2 (0-2)

23′ 0-1 Max Fenger
36′ 0-2 Charly Hornemann
50′ 1-2 Pione Sisto
58′ 2-2 Victor Lind
90′ 3-2 Obule Sunday Moses

Henrik Jensen: Rigtigt positivt indtryk

Assistenttræner Henrik Jensen giver sin vurdering af dagens testkamp mod OB.

– Det var en fin første test i en fed ramme i Tarm, som virkeligt havde gjort noget ud af det. Så er det altid godt at se spillerne i kamp, hvor der var 45 minutter i benene til mange af dem. Alt i alt leverede de et rigtigt positivt indtryk på banen, siger Henrik Jensen og fortsætter:

– I første halvleg var det lidt op og ned rent spillemæssigt, mens vi præsterede rigtigt godt i anden halvleg. Sådan er det nogle gange i disse testkampe, at der er lidt ujævnheder og mange udskiftninger. Men spillerne arbejdede hårdt, og jeg synes, vi er et godt sted i vores forberedelse frem mod sæsonstarten.

– Opstarten har selvfølgelig været fysisk præget indtil videre, men vi har også haft nogle fokuspunkter i forhold til vores høje pres og genpres. Det arbejder vi videre med, og så fokuserer vi i højere grad på vores gennembrudsspil, når vi kommer hen til træningslejren. Vi skal blive endnu dygtigere med bolden, forklarer assistenttræneren.

FCM-truppen tager på træningslejr søndag i næste uge og en uge frem. Inden da venter en ny træningskamp på torsdag mod AaB i Vildbjerg.