Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Førsteholdet

FCM storsejrer i første test

Opstartens første træningskamp resulterede i en 5-1-sejr over Esbjerg. Læs her hvordan det gik til, og hør assistenttræner Henrik Jensens oplevelse af opgøret.

21/01/22
Jens Risom
Foto: Nicolai Berthelsen

Efter to uger fyldt af træningspas var det fredag blevet tid til opstartens første testkamp. Det foregik på hybridbanen i Herning Fremad, hvor modstanderen var 1. divisionsklubben Esbjerg fB.

23 spillere var i aktion for FC Midtjylland, hvor mange unge kræfter viste sig godt frem på en råkold eftermiddag i Herning.

Netop to unge spillere sørgede for en drømmestart, da Andreas Nibe og Mads Hansen begge scorede inden det 10. spilleminut. Særligt U19-spilleren Nibes scoring var flot med en flugter fra feltkanten efter en dødbold.

De sortklædte FCM’ere holdt fast i overtaget, og Junior Brumado var i to omgange tæt på at udbygge føringen. 3-0-målet faldt efter en halv times spil, da Awer Mabil blev spillet i dybden af målmand Elias Olafssons lange udspark. Han vred sig fri af en EfB-forsvarer, og han sendte den resolut i kassen.

Stillingen var altså 3-0 i pausen, hvor trænerteamet skiftede hele holdet. Efter 53 minutter fik Esbjerg reduceret ved et hjørnespark, som blev rettet af og sneg sig ind bag Jared Thompson, som vogtede FCM-buret i 2. halvleg.

Der gik dog ikke længe, før tremålsføringen var genetableret. Denne gang var det Oliver Sørensen, som lynede på et spark lidt ude fra feltet. U19-spilleren Valdemar Andreasen lukkede og slukkede til 5-1 med en glimrende følt afslutning kort før tid.

Dermed endte opstartens første træningskamp med en overbevisende 5-1-sejr.

FC Midtjylland – Esbjerg fB 5-1 (3-0)

7′ 1-0 Andreas Nibe
9′ 2-0 Mads Hansen (assist Djuric)
31′ 3-0 Awer Mabil (assist Olafsson)
53′ 3-1 Esbjerg fB
65′ 4-1 Oliver Sørensen (assist Sisto)
83′ 5-1 Valdemar Andreasen (assist Sisto)

Henrik Jensen: Rigtigt positivt indtryk

Assistenttræner Henrik Jensen er tilfreds med præstationen i eftermiddagens testkamp.

– Vi står med et rigtigt positivt indtryk efter kampen. Der var mange spillere, som viste sig flot frem, og de fik alle 45 gode minutter i benene. Flere af de ting, som vi har trænet det seneste stykke tid, kunne vi også se i kampen i dag, så det tager vi selvfølgelig med os videre, lyder det fra Henrik Jensen efter slutfløjtet.

– Vores presspil fungerede glimrende, hvor vi lavede mange erobringer på Esbjergs banehalvdel. Vi blev farlige mange gange efter nogle høje erobringer, og det er netop det, vi gerne vil se komme til udtryk i vores spillestil, tilføjer assistenttræneren.

Syv U19-spillere var i aktion i 5-1-sejren, og de viste sig godt frem. Blandt andet tegnede Andreas Nibe og Valdemar Andreasen sig for en scoring hver.

– Der kom en flok dygtige akademispillere ind og leverede et godt indtryk. At se dem i kampaktion på førsteholdet er også noget af det, som vi bruger de her træningskampe til, og det var en fornøjelse i dag. Flere af målene kom fra de unge, og generelt gjorde de det godt på banen, roser Henrik Jensen.

Næste træningskamp for truppen er på fredag, hvor HSV er modstanderen på udebane.

– Vi har i den forgangne uge haft meget fokus på, hvordan vi forsvarer vores eget felt og organiserer presspillet. Den defensive organisation skal vi arbejde videre med frem mod HSV-kampen. På træningslejren skal vi for alvor i gang med at kigge på, hvordan vi skaber målchancer i gennembrudsspillet, fortæller Henrik Jensen om den kommende periode.

Opstilling 1. halvleg

16. Elias Olafsson
6. Joel Andersson
11. Awer Mabil
14. Henrik Dalsgaard
21. Andreas Nibe
26. Danijel Djuric
28. Erik Sviatchenko
34. Ousmane Diomande
35. Charles
48. Mads Hansen
74. Junior Brumado

Opstilling 2. halvleg

30. Jared Thompson
5. Daniel Høgh
7. Pione Sisto
20. Valdemar Andreasen
22. Mikkel Fischer (70′ Fabrice Mezema)
24. Oliver Sørensen
25. Pontus Texel
31. Emil Berggreen
44. Nikolas Dyhr
45. Gustav Isaksen
54. Oscar Fraulo

Highlights fra kampen

Dagens planlagte streaming måtte desværre aflyses kort før kampstart grundet tekniske problemer. Senere i dag følger highlights, hvor alle scoringer kan ses.